Субота, 20 Квітня 2024 р.
19 Листопада 2021

КРИМІНАЛ

ЗАТРИМАЛИ І ПРОДАВЦІВ, І СПОЖИВАЧІВ

У Кам’янці-Подільському ввечері 15 листопада на вул.Лесі Українки поліцейські затримали 28-річного «закладчика» наркотиків. У молодика вилучили 14 згортків із порошкоподібною речовиною білого кольору, які він зберігав із метою подальшого розповсюдження шляхом «закладок» у заздалегідь обумовлених місцях. За допомогою смартфону зловмисник передавав відомості про місце розташування згортків замовникам. Згортки направили на експертизу. Слідчі відкрили кримінальне провадження, чоловіка затримали.

ПІШОВ ДО ДІВЧИНИ – ПОВЕРНУВСЯ З ПОЛІЦІЄЮ

До поліції звернулася стурбована мати 17-річного хлопця, який пішов до дівчини, яка проживає в одному із сіл Дунаєвеччини. Ближче до опівночі він зателефонував матері та повідомив, що вийшов від неї, але додому так і не повернувся. Телефон був поза зоною досяжності. Поліцейські знайшли його в селі, де проживає дівчина. Як виявилося, телефон уночі розрядився. Залишившись без зв’язку, хлопець не зміг у таку пору дістатися додому чи повідомити, де він, і заночував у знайомих. Поліцейські привезли його до підрозділу поліції та передали матері. З юнаком усе добре, він перебуває вдома.

НАЇЛИСЯ ФАЛЬСИФІКАТУ

Кіберполіція викрила злочинне угруповання в інтернет-торгівлі фальсифікованими продуктами харчування.
Фігуранти в підпільних цехах виготовляли оливкову олію, вино, хамон, фіс­ташки, цукерки, чай і каву. Далі мар­кували товар етикетками відомих брендів та збували під виглядом оригінальної продукції на території України й до сусід­ніх країн. Наразі правоохоронці встановлюють збитки, завдані право­власникам.
Співробітники департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим уп­равлінням Нацполіції викрили 18 осіб у незаконному виготовленні фальсифікованих продуктів харчування. Виробничі цехи та склади правопорушники розмістили у Хмельницькому, Києві, Львові та Київській області. Правоохоронці провели 44 обшуки у цехах, складах, офісах, автомобілях та за місцями меш­кання фігурантів. За результатами вилучили виробниче обладнання, тару для розливання продукції, близько 60 тонн сировини та 160 тонн фальсифікованої готової продукції. Також вилучено поліграфію з логотипами брендів, прилади для пакування чаю й кави, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, принтери, «чорнові» записи, транспортні засоби та 4,5 млн грн. На вилучене майно фігурантів суд наклав арешт.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП і Нацполіції України.