Четвер, 18 Квітня 2024 р.
26 Листопада 2021

ЩО СТРИМАЄ ЛИХАЧІВ НА ДОРОЗІ?

Швидкість, удар і розтрощена частина габіона, – такі наслідки аварії, що сталася в ніч на 20 листопада.

Момент зіткнення з огорожею зафіксувала камера відеоспостереження. І трапилося це на місці, де майже рік тому в аварії загинули дві кам’янчанки, 35 і 42 років, – на вул.Лесі Українки, неподалік від магазину «Карен». Аби більше тут не трап­лялося трагедій, навесні влада облаштувала габіон. Але, як бачимо, деяких водіїв-лихачів ніщо не зупиняє.
Місто не один день актив­но обговорювало відео, яке з’явилося в соцмережах. На ньому видно, як авто, ймовірно, на швидкості влетіло в габіон. Сталося це о 00.29. Інше авто, що їхало слідом, одразу ж замело сліди, закинувши бампер уже пошкодженого легковика до багажника. А наступного дня пішоходи шпорталися об каміння, яке від сильного удару розлетілося тротуаром. Поліція тим часом шукала учасників нічної при­годи. І знайшла:
«Водій зник із місця події, – йдеться в офіційному коментарі Кам’янець-Подільського райуправління поліції. – Про­аналізувавши відео з камер спо­с­тереження, поліцейські отримали орієнтування на автомобіль «Volks­wagen Golf» чорного кольору з характерними механічними пошкодженнями.
Уже в обід 20 листопада поліцейські розшукали авто на од­ній із СТО. Встановивши особу водія, розшукали і його. Ним ви­явився 23-річний місцевий жи­тель.
Зі слів водія, після зіткнення з габіоном він злякався відповідальності та втік із місця події. Враховуючи наявність ознак наркотичного сп’яніння, правоохоронці запропонували водієві пройти відповідний огляд, але він відмовився. Але при явних ознаках усе одно задокументували факт навіть без проходження експертизи.
Автомобіль поміщено на май­данчик для тимчасового зберігання транспортних засобів.
За скоєне поліцейські офор­мили щодо нього протоколи про адміністративні правопорушення. Міру покарання во­дієві встановить суд».