П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

ПОЛЮВАВ У ЗАПОВІДНИКУ

Уранці 5 грудня 38-річний мисливець застрелив зайця на території лісу біля с.Врублівці, що відноситься до НПП «Подільські Товтри» і є територією природно-заповідного фонду. Такими діями чоловік порушив закон. За фактом незаконного полювання дізнавачі Кам’янець-Подільського РУП відкрили кримінальне провадження.

ЗАСУДИЛИ КАТА ДІТОК

38-річного мешканця Кам’янець-­Подільського району суд визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.127 (катування) ККУ. Найближчі 4 роки він проведе в ув’язненні.
Нагадаємо, що цьогоріч у травні про виявлення слідів побоїв і сильних опіків на тілі дітей до поліції повідомила працівниця селищної ради. Правоохоронці з’ясували, що 38-річний чоловік розпеченою коцю­бою побив 8-річного сина на 6-річ­ну доньку, бо співмешканка, яка не є біологічною матір’ю дітей, поскаржилася, що вони не слухаються. Щоб їх вгамувати, батько взяв ко­цюбу, розігрів її у печі та відлупцював дітей. У результаті такого «виховного» процесу вони зазнали опіків сідниць, ніг і спини.
Після цього їх одразу ж було вилучено з сім’ї та поміщено під нагляд органів опіки й піклування. Наразі вирішується питання про позбавлення чоловіка батьківських прав.

ВІД КОПІВ НЕ ВТІК

2 грудня під час патрулювання поліцейські в с.Кам’янка виявили водія, який керував мотоциклом без шолома. Правоохоронці застосували звукові сигнали службового автомобіля для зупинки транспортного засобу. Але, побачивши поліцейських і почувши сирену, водій мотоцикла додав швидкості та намагався втекти. Вже за селом патрульні та­ки наздогнали мотоцикліста, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Вміст алкоголю в його крові перевищив допустиму норму в більш ніж п’ять разів.

ЩО РОБИЛИ НА КЛАДОВИЩІ?

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття території єврейського кладовища і використання її для сільськогосподарських цілей у с.Китайгород.
Наразі правоохоронці встановлюють обставини події та осіб, причетних до вчинення правопорушен­ня. Якщо підтвердиться факт наруги над могилами або пошкодження надгробків, правоохоронці додатково відкриють кримінальне провадження за ст.297 (наруга над могилою) ККУ.

Кам’янець-Подільське райуправління поліції.