П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

ВИТІВКИ РОСІЇ ЧИ НЕВДАЛИЙ ЖАРТ?

На щастя, вибухівки в 10 школі піротехніки не знайшли.
Нагадаємо, що 17 січня, близько 7.38, на електронну адресу поліції надійшло повідомлення про замінування школи №10. На місце виїхали працівники всіх екстрених служб. Дітей і вчителів у школі ще не було, евакуювали 10 працівників харчоблоку.
За інформацією Кам’янець-Подільського РУП, поліцейські спільно з фахівцями вибухотехнічної та кінологічної служби ГУ НП у Хмельницькій області провели обстеження приміщень школи, підвалів і недобудови, а також прилеглої до неї території. На об’єкті загальною площею 6200 кв. м і прилеглій території загальною площею 2100 кв. м вибухонебезпечних предметів не виявлено. Навчальний процес того дня у школі не відбувся.
Вживаються заходи щодо встановлення особи, яка надіслала неправдиве повідомлення.
До речі, низка псевдозамінувань прокотилася всією Україною. У Хмельницькому інформація про замінування школи також не підтвердилася.

Про штучне зростання кількості повідомлень про псевдомінування об’єктів соціальної інфраструк­тури йдеться і в офіційному повідомленні УСБУ у Хмельницькій області:

«У результаті ретельних перевірок із боку СБУ, Нацполіції та інших уповноважених на це органів державної влади такі повідомлення не підтверджуються на практиці, а мають на меті створити напругу й панічні настрої в суспільстві. Повідомлення про псевдомінування – поширений інструмент в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України. За таких умов украй важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало».

ЗНАЙШЛИ ТІЛО ЗНИКЛОЇ ЖІНКИ

14 січня місцеві рибалки під кригою р.Смотрич помітили тіло жінки й одразу викликали поліцію та рятувальників, котрі не забарилися й примчали до мосту «Стрімка лань». ДСНСники дістали тіло жінки й передали слідчо-оперативній групі. У поліції підтвердили, що загибла – 27-річна кам’янчанка, яка на початку грудня 2021 р. пішла з дому і не повернулася. Ознак насильницької смерті не виявлено. Причину смерті мають з’ясувати судмедексперти. На жаль, без матері залишився 4-річний малюк.

КИНУВСЯ НА ЧОЛОВІКА З НОЖЕМ

Слідчі встановлюють обставини нанесення тяжких тілесних ушкоджень, унаслідок яких постраждав 34-річний кам’янчанин. Як повідомляє пресслужба Кам’янець-Подільського РУП, подія трапилася близько першої ночі 17 січня в одному з гаражів, що на вул.Миколи Гордійчука. Під час спільного розпиття алкоголю між чоловіками виник конф­лікт, у ході якого 43-річний кам’янчанин завдав декілька ножових поранень чоловікові, з яким познайомився напередодні. Потерпілий весь у крові прийшов додому, а його батьки викликали полі­цію та медиків. Зловмисник у цей час намагався втекти з міста, але поліцейські наздогнали його та затримали. Знаряддя скоєння злочину було при ньому.
Потерпілого госпіталізовано до міської лікарні. Загрози житю наразі немає.

ОДРУЖИТИСЯ ВСТИГ, А З ДОКУМЕНТАМИ НЕ ПОСПІШАВ

У Кам’янці-Подільському при перевірці документів поліцейські виявили громадянина Грузії, який незаконно перебував на території України. Чоловік одружився з громадянкою України на Чемеровеччині близько двох років тому, але необхідних документів для законного проживання в Україні так і не оформив. Працівники ДМС склали на чоловіка протокол про адмінправопорушення. Накладено штраф у розмірі 5100 грн та встановлено місячний термін для залишення території України.

РІШЕННЯ – ЗА СУДОМ

На Кам’янеччині перед судом постане 23-річна жінка, яка вбила 60-річного односельця і підпалила його будинок. Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду. Жінці може загрожувати до 15 років ув’язнення.
Нагадаємо, що торік 13 жовтня в с.Оринин у власному будинку виявили труп 60-річного місцевого жителя з ножовими пораненнями на тілі. З’ясувалося, що вночі під час розпиття алкогольних напоїв між господарем будинку та його гостею виникла суперечка, яка переросла в бійку. У ході конфлікту жінка завдала потерпілому близько 20 ударів ножем. Від травм чоловік помер на місці. Після скоєного жінка з місця події зникла, але за деякий час повернулась, аби замести сліди. Для цього вона замотала тіло чоловіка в килим і підпалила будинок.

ПРОДАВАЛИ БЕЗАКЦИЗНЕ КУРИВО

На Чемеровеччині та Дунаєвеччині поліцейські задокументували по два факти торгівлі цигарками без акцизних марок.
Так, у минулі вихідні на ринку в с.Зарічанка на Чемеровеччині поліцейські вилучили понад 1500 пачок цигарок на суму близько 44 тис. грн.
У Дунаївцях на КП «Дунаєвецький ринок» вилучено 621 пачку цигарок та 2660 шт. цигарок без упаковок на близько 17 тис. грн.
За порушення правил торгівлі складено протоколи про адмінправопорушення.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.