Середа, 24 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

ПОБИВ ДО СМЕРТІ ЗА ЦИГАРКИ

Працівники поліції затримали дев’ятикласника, якого підозрюють у вбивстві жінки. У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до вбивства 55-річної мешканки Дунаївців, тіло якої 15 лютого знайшли поруч із місцевим смітником, причетний 14-річний школяр.
Хлопець разом зі своїм батьком і загиб­лою ввечері напередодні вбивства розпивали алкогольні напої. Після того, як батько пішов спати, між юнаком і гостею виник конфлікт, у результаті якого він побив жінку сковорідкою і качалкою й пішов із дому. Вранці наступного дня батько, прокинувшись, знайшов жінку мертвою в коридорі квартири та виніс на смітник поблизу будинку. Сина вдома не було.
Правоохоронці розшукали підлітка і опи­тали в присутності педагога. Він зізнався у скоєному і пояснив, що побив жінку, бо вона без дозволу взяла його цигарки.
За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ. Неповнолітній перебуває в ІТТ, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Відповідно до законодавства України, кримінальна відповідальність за вчинення особливо тяжких злочинів настає з 14-річ­ного віку. Крім того, правоохоронці розгля­дають питання щодо притягнення до відповідальності батьків за невиконання обо­в’язків із догляду та виховання дитини.

СТОСУНКИ З’ЯСОВУВАЛИ З НОЖЕМ

Це не єдина кримінальна історія, що сталася на Дунаєвеччині. 14 лютого, о 00.42, на «102» надійшло повідомлення від 44-річного жителя с.Підлісний Мукарів про те, що він у власному будинку завдав ножового поранення 24-річному знайомому. Як попередньо встановили правоохоронці, потерпілий прийшов до будинку зловмисника, щоб з’ясувати стосунки за нібито словесну образу. Під час конфлікту між нетверезими чоловіками розпочалася бійка, в ході якої господар будинку ножем завдав удару в грудну клітку опонента. Потерпілого госпіталізували.
За цим фактом слідчі Кам’янець-Подільського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.

ПРИКРИЛИ «ЧОРНИЙ» АВТОБІЗНЕС

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури трьом мешканцям Кам’янець-Подільського району повідомлено про підозру за фактами шахрайства та незаконного заволодіння транспортними засобами, вчинених за попередньою змовою групою осіб.
За інформацією департаменту стратегічних рослідувань Нацполіції, зловмисники обіцяли власникам обміняти їхні авто на кращі за невеличку доплату. Однак потерпілі або отримували «нові» автомобілі у несправному стані, або взагалі залишалися ні з чим. Після виявлення проблем громадяни не мали можливості повернути ні авто, ні кошти. Транспортні засоби, одержані від потерпілих, зловмисники переоформляли на підконтрольних осіб. Встановлено, що організував «схему» 34-річний чоловік, залучивши двох спільників. Наразі поліцейські встановили причетність угруповання до шести фактів незаконного набуття права власності на транспортні засоби. В результаті злочинних дій потерпілим завдано шкоди на суму понад 700 тис. грн.
У середу, 16 лютого, оперативники і слідчі за підтримки спецпідрозділів поліції провели 30 санкціонованих обшуків на території Хмельницької та Вінницької областей. Вилучили автомобілі потерпілих, фіктивні договори купівлі-продажу, чорнові записи, бланки, печатки, автомобільні номери, а також гроші в різній валюті на суму понад 1,2 млн грн.
Підозрюваним може загрожувати до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.