Четвер, 18 Квітня 2024 р.
25 Березня 2022

КРИМІНАЛ

НА ФРОНТ ВІДПРАВИЛИ ПІВ СОТНІ АВТО…

На Хмельниччині з початку війни на потреби ЗСУ та правоохоронців передано вже понад 50 авто, вилучених у водіїв-правопорушників. Адже під час воєнного стану чинне законодавство України передбачає можливість передачі транспортних засобів, вилучених у правопорушників, на потреби ЗСУ та правоохоронних органів.
Начальник ГУ Нацполіції у Хмельницькій області Руслан ГЕРАСИМЧУК зазначив, що на потреби ЗСУ передаються не лише транспортні засоби, вилучені через керування їхніми власниками у стані алкогольного сп’яніння, а й ті автомобілі, які були вилучені у правопорушників як знаряддя вчинення ними кримінального чи адмінправопорушення та доставлені на штрафмайданчик поліції.

… Й СТІЛЬКИ Ж ЗАТРИМАЛИ ПОРУШНИКІВ

Щовечора на відпрацювання міста заступають поліцейські, нацгвардійці, представники громадських формувань і пенсіонери органів внутрішніх справ. Вони патрулюють у пішому порядку та у складі автопатрулів. На сьогодні спільні наряди вже виявили 50 порушників комендантської години. Усіх доставляють до поліції, фіксують у списках, які потім передають до військкомату та районної військової адміністрації.
Поліція наголошує на дотриманні правил комендантської години та забороні пересування після 21.00 без спецперепустки.

МАЛИ АРСЕНАЛИ НЕЗАКОННОЇ ЗБРОЇ

На Кам’янеччині поліцейські виявили чоловіків із незареєстрованою зброєю. Один із них, 46-річний, є власником декількох зареєстрованих одиниць мисливської зброї. Але приховав від правоохоронців наявність мисливського нарізного карабіна «Форт-201» та автомата Калашникова. Також під час обшуку за місцем проживання слідчі виявили та вилучили підривник до осколкової ручної гранати, дві піротехніки військового призначен­ня РСП 30, 64 набої калібру 7,62 мм та предмет, схожий на арбалет.
В іншого 50-річного кам’янчанина знайшли на зберіганні мініарсенал нелегальної зброї та боєприпасів. Під час обшуку в його автомобілі поліцейські виявили пістолет «Глок» та набої до нього, у квартирі – карабін із маркуванням «Форт-201», набої до нього та мисливські патрони. Жодних дозвільних документів він не мав. Правоохоронці вилучили зброю та боєприпаси і направили на експертизу. Також вилучили автомобіль «Volkswagen Touareg», в якому знайшли пістолет.

ЩО, ЗНОВУ?

У місті поліцейські виявили та припинили діяльність двох незаконних гральних закладів. У приміщеннях повноцінно велася заборонена господарська діяльність з організації азартних ігор за допомогою гральних автоматів. За кожним із цих фактів слідчі відкрили кримінальне провадження.

«САРАФАННЕ РАДІО» НАВЕЛО ПОЛІЦІЮ

На Хмельниччині ліквідували підпільні горілчані цехи. Вилучили 6500 л спирту та готової до збуту продукції. Попри заборону торгівлі алкоголем у воєнний час, місцеві мешканці налагодили виробництво та збут фальсифікату. Цехи розміщувалися у двох населених пунктах, де в гаражних приміщеннях виготовляли горілку кустарним способом. Збували фальсифікат у пластикових пляшках методом «сарафанного радіо».

За інформацією ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.