П'ятница, 29 Березня 2024 р.
15 Квітня 2022

ПРИГОДИ ІЗ ПСАМИ

У Кам’янці-Подільському надзвичайники врятували юнака та собаку, які зірвалися зі скелі.

Уранці 12 квітня до Служ­би порятунку наді­йшло по­відомлення, що на вул.І.Фран­ка зі скелі в ка­ньйон р.Смот­рич впали юнак і його улюбленець.
Негайно до місця виклику було направлено надзвичайників 6 ДПРЧ, які за допомогою рятувального обладнання витягнули 15-річного ка­м’ян­чанина та тварину. Як з’ясувалося, хлопчина гуляв із чотирилапим другом у парку. Коли пес кинувся в каньйон, юнак побіг за ним. Та нагору вибратися вже не змогли. Наразі їхньому життю нічого не загрожує.
Того ж дня інший собака завдав клопоту і господарям, і рятувальникам, стрибнувши в криницю на вул.Лесі Українки в с.Смотрич Кам’янець-Подільського району.
Її глибина сягала понад 10 метрів. Господар вирішив самостійно врятувати тварину і за допомогою мотузки почав спускатися донизу, але коли зрозумів, що її довжини не вистачає, зателефону­-вав до Служби порятун­-ку. Агресивний американський пітбультер’єр не допустив рятувальників до себе. Тож надзвичайникам довелося пере­одягнути господаря у своє рятувальне спорядження, спустити у криницю та під­няти обох. Їхньому життю наразі нічого не загрожує.

За інформацією Служби порятунку «101».