Вівторок, 23 Квітня 2024 р.

ХМЕЛЬНИЧАНКА ПРАЦЮВАЛА НА КРЕМЛЬ

У Хмельницькому Служба безпеки України викрила та затримала місцеву мешканку, яка допомогала окупантам. Вона збирала та передавала розвіддані представнику спецслужби рф.

«Роботодавців» знайшла у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники». За винагороду виконувала їхні «замовлення»: встановлювала координати розташування об’єктів військової та критичної інфраструтури області. Мітки з точною локацією відправляла куратору через месенджери. Оплату за «виконану роботу» отримувала з рахунків санкційних небанківських електронних платіжних систем.
А ще зловмисниця займалася антиукраїнською агітацією та пропагандою. Поширювала матеріали із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, виправдовуванням російської агресії та дискредитацією української влади і ЗСУ. Для розповсюдження пропагандистських «дописів» та репостів із російськими наративами вона створила інформаційний паблік у фейсбуку.
Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про оголошення їй підозри у державній зраді.
Заходи з викриття здійснювали співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадуємо: відтепер покарання за державну зраду в умовах воєнного стану стало ще суворішим – 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба УСБУ в Хмельницькій області.