Середа, 24 Квітня 2024 р.
8 Липня 2022

ПОСАДИЛИ ДЕПУТАТА

Чотири роки ув’язнення отримав депутат міської ради попереднього скликання гр.Г за спробу «відкупити» сина (також депутата попереднього і діючого скликань) від відповідальності.

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури мешканця м.Кам’янця-Подільського визнано винним у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч.3 ст.369 ККУ). Йому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
Події розпочалися з порушення депутатом місцевої ради вимог фінансового контролю, визначених антикорупційним законодавством, – він не задекларував змін у майновому стані після купівлі квартири.

Коли працівники поліції розпочали перевірку за цим фактом, батько правопорушника – також депутат місцевої ради – вирішив «допомогти» сину уникнути відповідальності, відкупившись неправомірною вигодою.

У січні 2019 року він запропонував начальнику підрозділу поліції 500 доларів США за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Оскільки про пропозицію надання неправомірної вигоди правоохоронець повідомив своє керівництво та прокурора, відразу після передачі коштів чоловіка було затримано.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУНП в області.

За інформацією Хмельницької обласної прокуратури.