П'ятница, 29 Березня 2024 р.

КРИМІНАЛ

ЗЛАМАВ ЩЕЛЕПУ ОПОНЕНТУ

Увечері 16 липня 38-річний кам’янчанин у парку Героїв Євромайдану зробив зауваження не­тверезому молодикові за нецензурну лайку. У відповідь 18-річний хлопець спровокував конфлікт, у ході якого зламав щелепу своєму опоненту.
Потерпілий викликав поліцейських, але зловмисника це ще більше розлютило. На зауваження правоохоронців припинити нецензурну лайку та протиправну поведінку в громадському місці нетверезий хлопець продовжив агресивно себе поводити. Порушника затримано, за вчинене дрібне ху­ліганство та непокору законному розпорядженню поліцейського складено адмінпротоколи. Міру покарання визначить суд.
Потерпілий чоловік звернувся до поліції із заявою про нанесення йому тілесних ушкоджень. Слідчі Кам’янець-Подільського РУП відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) ККУ.

ГУЛЯЛИ З КОНОПЛЯМИ

Увечері 18 липня на вул.Шевченка оперативники виявили в 27-річного місцевого жителя два паперові згортки з, імовірно, висушеними коноплями та поліетиленовий пакунок із білою порошкоподібною речовиною, зовні схожою на наркотичну. А вже близько 23.05 нац­гвардійці в парку на вул.Шевченка виявили 17-річного місцевого жителя, в якого поліцейські вилучили паперовий згорток з, імовірно, висушеними коноплями.
В обох випадках виявлені речовини вилучені у встановленому порядку та направлені на експертизу.

ЖІНКУ СУДИТИМУТЬ, ЧОЛОВІКИ – ПІД ПІДОЗРОЮ

У місті перед судом постане 42-річна організаторка нарколабораторії. Слідчі вже завершили досудове розслідування і скерували обвинувальний акт до суду. Жінці може загрожувати до 12 років ув’яз­нення з конфіскацією майна.
Нагадаємо, що цьогоріч у квітні поліцейські під час спільного пат­рулювання з військовослужбов­цями Нацгвардії зупинили для перевірки підозрілу жінку. 42-річна харків’янка мала при собі дві пластикові ємності з невідомою речовиною, схожою на наркотичну. Під час обшуку за місцем тимчасового проживання жінки в Кам’янці слідчі виявили обладнання для виготовлення синтетичних наркотиків.
Також на Хмельниччині полі­цейські оголосили підозру членам ОЗГ, які займалися розповсюдженням наркотиків методом «закладок».
Фігуранти замовляли партії синтетичних наркотиків через мережу інтернет. Після цього фасували амфетамін, канабіс та PVP на окремі дози і збували методом «закладок». Здебільшого в Кам’янці-Подільському, рідше – в Дунаївцях і Шепетівці. Платню отримували через електронні гаманці. Середній місячний заробіток складав близько 100 тисяч гривень.

ЗАСУДИЛИ ШКОЛЯРА ЗА ВБИВСТВО

За вбивство 55-річної жінки до 8 років ув’язнення засудили 9-класника. Нагадаємо, що 15 лютого в Дунаївцях в одному з житлових районів перехожі знайшли тіло потерпілої. Працівники поліції встановили, що до вбивства причетний 14-річний школяр. Хлопець разом із батьком і загиблою ввечері напередодні вбивства розпивали алкогольні напої. Після того, як батько пішов спати, між юнаком та гостею виник конфлікт, у результаті якого він побив жінку пательнею та качалкою. У скоєному підліток зізнався і пояснив, що побив жінку, бо вона без дозволу взяла його цигарки.

ПРИГРІЛИ ГАДА

На Хмельниччині правоохоронці викрили ще одного прихильника проведення «спецоперації» рф в Україні – 20-річного харків’янина, що переїхав до Хмельницького.
Молодик поширював у одній із популярних соцмереж пропози­-цію за грошову винагороду надавати державі-агресору допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, пропонував мешканцям регіону ставити «мітки» на заздалегідь визначених об’єктах і будівлях для дестабілізації обстановки та поширення панічних настроїв. За одну «мітку» обіцяв виплату 30 доларів.

За інформацією ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.