Середа, 24 Квітня 2024 р.
30 Серпня 2013

SOS: ЗНОВУ СЕЗОН ДТП НА «ТЕЩИНОМУ»

SOS: ЗНОВУ СЕЗОН ДТП НА «ТЕЩИНОМУ»Минулорічна осінь запам’яталася кам’янчанам серією жахливих ДТП на «Тещиному язику». Тоді фахівці дорожньої галузі, працівники ДАІ, Укравтодору і навіть слідчий підтвердили, що одна із причин численних аварій, – це дорожнє покриття, котре не має шорсткості. Саме після невеликого дощу воно стає дуже слизьким і в прямому сенсі слова вбивчим.

Багато водіїв навіть не підозрюють, наскільки підступним стає мокрий «Тещин язик», і дозволяють собі ігнорувати дорожні знаки. Але в результаті страждають не тільки ті, хто тисне на газ, а й ті, хто в цей момент їде зустрічною смугою.

На жаль, дощова погода минулого тижня вже встигла нагадати про досі невирішені проблеми «Тещиного» і відсутність грошей на об’їзну дорогу, яка, вочевидь, коштує дорожче за людські життя. Багатотонні вантажівки після відкриття мосту в с.Атаки знову їдуть через місто і небезпечний серпантин. Без змін залишилося й аварійно небезпечне дорожнє покриття цієї ділянки, хоча ще минулого року фахівці вказали на шляхи вирішення проблеми.

Одна з аварій на «Тещиному» сталася 26 серпня, коли на вулиці задощило.

– Хмельничанин за кермом «КамАЗу» їхав зі сторони Дунаївців, – повідомляє з місця події старший інспектор ДПС ДАІ Віталій КАВКАЛО. – Дорога після дощу перетворилася на справжню ковзанку. Чоловік не вибрав безпечної швидкості й на одному з поворотів напівпричіп його автомобіля занесло на зустрічну, де в мікроавтобусі «Mercedes-Benz» їхала сімейна пара з Чернівецької області. Вони зазнали тілесних ушкоджень й гору брухту від свого авто. Водій «КамАЗу» не травмувався.

А вже через два дні, у середу ввечері, знову пішов дощ – і ще одна ДТП на тому ж місці й за тією ж схемою не забарилася. На повороті зіштовхнулися дві великовантажні машини «DAF» із Донецької та Київської областей. Водій, який їхав донизу, допустив занос автомобіля на смугу зустрічного руху. На щастя, серйозних ушкоджень зазнали тільки авто.