Середа, 24 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2016

СКІЛЬКИ ЩЕ ТРЕБА ЖИТТІВ, АБИ ХТОСЬ ЗГЛЯНУВСЯ?

СКІЛЬКИ ЩЕ ТРЕБА ЖИТТІВ, АБИ ХТОСЬ ЗГЛЯНУВСЯ?

Дощовий ранок середи, 12 жовтня, розпочався із жахливої звістки – «Тещин язик» знову сіє смерть. Цей злощасний відрізок дороги продовжує забирати життя, але ніхто не робить жодних кроків, аби знешкодити прокляте місце.

Водії зі стажем кажуть, що після невеликого дощу ця ділянка дороги перетворюється на ковзанку: машину починає заносити, а фури складати «у ножиці». І різко пригальмувати, їдучи навіть із дозволеною швидкістю 40 кілометрів, украй важко.

Автодорівці вирішення проблеми бачать у реконструкції дороги, а точніше у вирівнюванні небезпечних зигзагів. Утім коштів на це в Держбюджеті безуспішно шукають не один рік.

Та хіба «проблеми» чиновників можуть зрівнятися з бідою сімей чотирьох загиблих земляків і десятка важко травмованих у страшній аварії, що сталася цього тижня неподалік від «перевалу» в с.Гуменці, на злощасному повороті?!

Як повідомив очільник районного відділення поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ, у бік Кам’янця­Подільського рухався вантажний автомобіль DAF із напів­причепом, назуст­річ йому – па­сажирський мікроавтобус «Mercedes Sprinter». Водій, котрий їхав за фурою і став свідком ДТП, бачив, як задню частину напівпричепа понесло на смугу зустрічного руху, прямо на мікроавтобус. Поліцейські при­пус­кають, що водій маршрутки, аби уникнути біди, намагався втекти праворуч. Але оскільки там кювет і небагато місця, злощасного удару не уник. Занос причепа, за словами експертів, могли спровокувати кілька причин: дощова негода, перевищення швидкості, а також і те, що вантажівка їхала порожньою. Експертиза має встановити всі обставини дорожньо­-транспортної пригоди. Також з’ясується, чи не була перевищена швидкість обидвох транспортних засобів.

Зі слів шокованого водія фури, 43-­річного жителя Молдови, він не одразу зрозумів, що сталося. Каже, що почув хлопок і подумав, що лопло колесо. До речі, він травмований не був.

Після сильного удару напівпричепа вантажівки мікроавтобус із пасажирами притиснуло до залізних поручнів. Від такого зіткнення ліва частина буса перетворилася на металобрухт. Три жінки загинули одразу. Один чоловік помер у «швидкій». Постраждалих рятувальники діставали із понівеченого авто за допомогою спецінструментів. У момент зіткнення в маршрутці, яка курсувала до Хмельницького, перебували 16 пасажирів (17-­й водій), зокрема і школярі, троє з них їхали на олімпіаду.

Судячи з усього, маршрутка не була рейсовою і здійснювала нелегальні перевезення, не маючи на це відповідних дозволів і документів. Бо, за словами начальника автовокзалу Володимира БАЛИ, мікроавтобус не вирушав із автовокзалу.

Імовірно, на фатальний рейс пасажири сіли на проспекті Грушевського, біля ринку.

Як розповів нам головний лікар міської лікарні Олександр ЧЕРНЕЦЬ, до медзакладу «швид­ка» доставила 11 постраждалих у ДТП. Того ж дня чотири бригади медиків одночасно оперували чотирьох із них. На сьогодні їхній стан здоров’я стабільний. За станом на вчора, водій та дві жінки перебувають у реанімації у важкому стані. У решти пасажирів стан середнього ступеня важкості. Вони проходять курс лікування в травматологічному, нейрохірургічному та хірургічному відділеннях. Одну пацієнтку виписали додому.

-Усі потерпілі забезпечені необхідними ліками, а завдяки небайдужим кам’янчанам, маємо і запас крові, -­ додав Олександр Вікторович.

Зі слів головного лікаря ЦРЛ Віталія ШЕВЧУКА, ще дві дитини перебувають у райлікарні. Хлопчик у стані середньої важкості, а дівчинка -­ легкої.

Слідчим управлінням ГУ Нац­поліції області розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) ККУ. Водія вантажівки затримано та оголошено про підозру.

13 жовтня в місті було оголошено День жалоби за загиблими в аварії. Пам’ять про них о 12.00 вшанували хвилиною мовчання.