П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
25 Лютого 2010

ЗАТРИМАЛИ ТРИ ГРУПИ

Протягом минулого тижня працівниками міськвідділу міліції було викрито кілька злочинних угрупувань. З цього приводу 23 лютого відбулася прес-конференція. Як розповів заступник начальника міськвідділу міліції майор міліції Олександр ЗАВАДСЬКИЙ, минулого тижня спільно з працівниками карного розшуку Чернівці, та Коломийського райвідділу було затримано злочинну групу, яка займалася квартирними крадіжками на території Чернівців, Кам’янця та Коломиї. Основного фігуранта даних злочинів було затримано в Чернівцях на гарячому під час скоєння квартирної крадіжки одного посадовця облдержадміністрації. Як виявилося, він був раніше судимий, звільнився 8 грудня 2009 р. Нині знаходиться в СIЗО. Його співучаснику вдалося зникнути. Загалом група скоїла 11 крадіжок шляхом злому вхідних дверей квартири фомкою. Крадії брали все, що попадалося під руки.

Минулого четверга було затримано групу з

ознаками організованості, що займалася скоєнням розбійних нападів на «валютників». 21 червня 2009 р. в місті був скоєний такий розбійний напад. Коли чоловік близько 17.00 підходив додому, в під’їзді його оточили троє, побили, вирвали сумочку з грошима та зникли. В ході оперативно-розшукових заходів злочинців було затримано. Ними виявилися жителі Тернопільської області. Також доведена їхня причетність до скоєння розбійного нападу та вимагання в особливо великих розмірах (близько 70 тис.грн.) на території Тернопільської та Чернівецької областей.

Як повідомив начальник СКР Олег ХИТРУК, за-тримано двох жителів міста, які скоїли квартирні крадіжки на території мікрорайону «Жовтневого» шляхом підбору ключа. Головний фігурант справи наприкінці 2009 р. звільнився з місць позбавлення волі та разом із сусідом ходив «на промисли». З квартир вони брали золоті вироби та гроші. В ході оперативно-розшукових заходів працівникам СКР вдалося затримати злочинців і вилучити речові докази.