Четвер, 28 Березня 2024 р.
9 Липня 2010

ВІДПОВІДАТИ ДОВЕДЕТЬСЯ

У місті з метою запобігання вирощуванню і збуту маку та конопель проводяться комплексні оперативно-профілактичні заходи «Мак». 

Як повідомив оперуповноважений СБНОН лейтенант міліції Олександр СЕРВЕТНИК, під час проведення огляду помешкання гр.Б на вул.Суворова, він добровільно видав 4 пластикових горщики з рослинами, схожими на коноплі. Після проведеної експертизи було встановлено, що ці рослини містять тетрагідроканнабінол і є наркотиковмісними. На перший раз на порушника складено адмінпротокол за ст.106-2 КУпАП і накладено штраф у розмірі 306 грн. 

– Під час операції будуть виявлятися та знищуватися нелегальні посіви маку та конопель, перекриватимуться канали надходження наркозасобів до споживачів. 

Порушення ст.310 ККУ (сіяння або вирощування маку чи конопель) карається штрафом у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років. Особа, яка раніше вже притягувалася за сіяння або вирощування маку чи конопель, або займалася їх збутом, може бути покарана позбавленням волі на строк 3-7 років.