Субота, 20 Квітня 2024 р.
8 Жовтня 2010

ПРОКОЛОВСЯ

По гарячих слідах оперуповноважені СКР міськвідділу міліції Богдан БАЙТАЛЮК і Віктор ВІННІЧУК затримали молодика, проти якого було порушено кримінальну справу за ст.190 ч.1 (шахрайство) та ст.186 ч.2 (грабіж).

1 жовтня хопець в одному із кафе міста познайомився з потерпілим, з яким разом розпивали спиртні напої. Після цього обоє перемістились у сусіднє кафе, аби «добрати» дозу. Коли хміль остаточно задурманив голову, вирішили пошукати дівчат. Завівши потерпілого у темний провулок, шахрай наніс йому кілька ударів, аж доки той не знепритомнів, і відібрав у нього перстень і мобільний телефон, вартістю близько 4000 грн. 

На цьому злочинець не зупинився. Наступного дня у Старому місті познайомився з туристами з Києва, слово за слово, запропонував показати їм місто. А потім під приводом подзвонити взяв у дівчини телефон і зник. Потерпілі одразу ж звернулися до міськвідділу міліції.

– Напевне, злочинець не сподівався, що потерпілі звернуться до міліції, – каже начальник СКР майор міліції Олег ХИТРУК. – Вони показали нам фотографії, на яких був знятий підозрюваний. Цікаво, що на них він був із перснем, який украв напередодні. Тож шахрая знайшли дуже швидко. Хочу застерегти людей, щоб вони не були занадто довірливими до незнайомців, а особливо до тих, хто приходить у помешкання під виглядом соціальних працівників, продавців дешевих товарів чи зняття порчі, та негайно телефонували за номером: 102.