П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Січня 2011

ТРИ РОКИ ТОРТУР

«Працівники УБОЗ УМВСУ в Хмельницькій області припинили діяльність злочинного угрупування, до складу якого входили троє мешканців Києва та Київської області віком 30-35 років. Один із них раніше мав судимість за зловживання службовим становищем», – повідомляється на сайті управління МВСУ в Хмельницькій області.

Упродовж трьох років затримані під виглядом оплати наданих їм боргових розписок займалися вимаганням грошей у приватного підприємця – мешканця Кам’янець-Подільського району. Члени 

угрупування були затримані оперативниками та бійцями спецпідрозділу УБОЗ 

УВМВУ «Сокіл» безпосередньо на місці вчинення злочину під час нападу на помешкання чоловіка. 

Як з’ясувалося, у процесі вимагання зловмисники застосовували тортури як до самого потерпілого, так і до членів його родини. Вони неодноразово вивозили чоловіка до лісу, били, з метою залякування примушували копати собі яму. Під час одного з попередніх нападів на родину потерпілого вимагачі прив’язали до стільця його дружину та знущалися над нею, вимагаючи гроші. Під час затримання у злочинної трійці вилучили два пістолети, ніж, наручники, маски та отримані кошти. Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.189, ч.2 ККУ (вимагання).