Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Вересня 2011

ЗА ДОБРОТУ – КРАДІЖКА

22 серпня, близько 21.30, на зупинці, що на вул.Князів Коріатовичів, працівники спеціальної патрульної роти Михайло ШЕВЧУК і Володимир ПОЛЯНСЬКИЙ затримали 17-річного та 19-річного юнаків, котрі здійснили серію крадіжок не лише у нашому місті, а й в обласному центрі. Злодюжок правоохоронці впізнали за фотороботами, а коли ті почали тікати, сумнівів не залишилося.

За плечима кожного юнака – судимість за схожі злочини. Обоє сиріт навчалися в інтернаті, тож товаришували ще змалку. До злочинного ремесла подалися також у парі. Здійснивши декілька крадіжок і грабежів у Хмельницькому, спритники вирішили залягти на дно у нашому місті. Ночували у будці від недіючого трансформатора, а коли гроші закінчилися, вирішили взятися за старе.

– Вранці 7 серпня юнаки прийшли до церкви, де їх і побачив настоятель храму, – розповідає помічник начальника міськвідділу міліції із взаємодії з громадськістю та ЗМІ капітан міліції Наталія КАСАПЧУК. – Хлопчаки поскаржилися на сирітську долю, а розчулений священик нагодував їх і дав трохи грошей. А ввечері юнаки «віддячили» за доброту: проникли в приміщення церкви та викрали церковне начиння, скриньку для пожертв і срібні вироби з іконної лавки. Наступного дня цінні речі продали на ринку, а решту просто викинули в каньйон. За тиждень, знову пустивши сльозу, але вже перед заробітчанами, вкрали в тих одяг і кишенькову приставку. 

За словами старшого оперуповноваженого СКР Олександра ХАПІЦЬКОГО, «віддячити» за гостинність у нашому місті хлопці встигли тричі. Наразі порушено кримінальну справу за ст.185, ч.3, ККУ (крадіжка). Затриманим світить до шести років позбавлення волі.