Четвер, 25 Квітня 2024 р.
9 Вересня 2011

ЗНАЙШОВ ВИХІД, ЩОБ ОСТОГРАМИТИСЯ

21 серпня 28-річна кам’янчанка, повертаючись увечері з роботи, і не гадала, що потрапить у лапи розбійника. Відчувши, що хтось дивиться їй у спину, оглянулась і побачила, як її наздоганяє невідомий чоловік. Добігти додому дівчина не встигла. Незнайомець, схопивши потерпілу, приклав до її шиї ніж і прошипів: «Віддавай гроші, бо вб’ю». Як на лихо, грошей при собі не було, лише банківська картка із залишком заробітної плати. Перелякана до смерті дівчина пролепетіла, що має лише картку. Розбійник, довго не думаючи, приставив їй ніж до спини і наказав прямувати до найближчого банкомата. Отримавши півтори сотні гривень, зловмисник накивав п’ятами.

– Переконавшись, що кривдник утік, дівчина стрімголов помчала додому, звідки і зателефонувала в міліцію, – розповідає помічник начальника міськвідділу міліції зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ капітан міліції Наталія КАСАПЧУК. – Працівники карного розшуку затримали злочинця. Ним виявився 28-річний мешканець району, який у нашому місті має випадкові заробітки. Того вечора йому не вистачило грошей на ще одну пляшку оковитої. Будучи вже добре напідпитку, чоловік взяв кухонний ніж і вийшов на вулицю «попросити грошей». 

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.187, ч.1, ККУ (розбій), проводяться слідчі дії. Міру покарання для чоловіка визначить суд, та зазначу, що за схожі дії Кримінальним кодексом передбачається відповідальність у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.