П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2011

ПОМІНЯВ ДРУЖБУ НА ГРОШІ

9 жовтня до міськвідділу міліції із заявою про крадіжку грошей звернувся 23-річний студент місцевого вишу. Напередодні він приїхав з дому і, залишивши речі в гуртожитку, пішов у місто прогулятися. Пізніше завітав до однокурсників пограти в шахи. Саме там застав його односельчанин і сусід по кімнаті з неприємною звісткою: в їхній кімнаті суцільний безлад і зникли гроші. Залетівши в кімнату, потерпілий недорахувався і власних грошей – не стало 1500 грн. 

– Працівникам сектору карного розшуку вдалося встановити обставини злочину та особу крадія, – розповідає помічник начальника міськвідділу міліції із взаємодії з громадськістю та ЗМІ капітан міліції Наталія КАСАПЧУК. – Ним виявився 19-річний сусід по кімнаті, який і сповістив потерпілому про нібито крадіжку, яку сам же і зімітував. Як виявилося, гроші він вкрав, щоб заплатити штраф, та не врахував одного: таким чином назавжди позбувся дружби.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.185, ч.1, ККУ (крадіжка). Санкція цієї статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних міні­мумів доходів громадян, або ви­правні роботи до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.