Субота, 20 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2011

ЗАМІСТЬ «ЧУДО-ТАБЛЕТКИ» – СТАТТЯ

Якось повертаючись додому з Чернівців, молодий чоловік познайомився в автобусі з жінкою. Слово за слово розпочалася розмова про проблему, яку  чоловік не може вирішити. На початку року його дружина народила первістка через кесарів розтин і через декілька місяців знову завагіт­ніла. Лікарі поставили молоду сім’ю перед фактом: після кесеревого заборонено народжувати близько двох років. Новоспечена знайома заспокоїла чоловіка та розповіла, що у її доньки була точнісінько така сама ситуація, і вони вирішили її дуже легко: придбали спеціальні таблетки для переривання вагітності. Тож одразу порадила новому знайомому звернутися в жіночу консультацію.

Порада чоловікові видалася слушною, тож він, довго не думаючи, вирушив за вказаною адресою. Чекаючи в черзі на прийом до лікаря, звернув увагу на відчинені двері, які виявилися входом у підсобку. Заглянувши всередину, побачив декілька жіночих сумочок і не втримався від спокуси понишпорити в них. За кілька хвилин у його руках було 1150 грн. 

Чоловік хутко вийшов з кабінету, проте його помітив медперсонал. Далеко втекти не вдалося: спритні медики миттєво затримали крадія і ви­кликали міліцію.

– У результаті зібраних матеріалів було порушено кримінальну справу за статтею185, частина 1, ККУ (крадіжка), яка в ході досудового слідства була перекваліфікована в статтю 186, частина 2, ККУ (грабіж), – повідомив начальник міськвідділу міліції майор міліції Юрій ДАХНО. – Чоловік чітко усвідомлював скоєне, тому і намагався втекти після того, як його помітили. Втікаючи, він збив з ніг медсестру. На сьогодні злочинець повністю відшкодував збитки потерпілим і визнав свою вину. На нього чекає суд, який і визначить міру покарання за скоєне.