Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Грудня 2011

ГРАБІЖ, РОЗБІЙ І ДВА ХУЛІГАНСТВА. І BCЕ ЗА ОДНУ НІЧ

П’ятниця 25 листопада для особового складу міськвідділу міліції була гарячою. Всіх на ноги поставили двоє злочинців, які, до­бряче випивши, вирішили пошукати пригод…  

– Перше повідомлення до чергової частини надійшло о 17.00, – розповідає перший заступник начальника міськ­відділу міліції – начальник кримінальної міліції Олександр КУЛЬКО. – Двоє чоловіків (орієнтовно 30-річного віку) на вулиці Крип’якевича напали на 35-річну жінку, котра поверталася з роботи додому. Вони побили її, забрали гроші та зникли в невідомому напрямку.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Щойно правоохоронці задокументували подію, як новий виклик – уже на Черемушки. Розбійний напад на жінку. Двоє невідомих, за описом схожі на попередніх злочинців, перестріли 57-річну жінку, жорстоко побили і пограбували: відібрали срібну каблучку, мобільний телефон і гроші.

Після цих подій у міськвідділі одразу ж було створено додаткову оперативну групу, зібрано за тривогою особовий склад кримінального блоку. Описи зловмисників, які дали потерпілі, терміново було розіслано у всі служби. Його отримали патрульна служба, дільничі інспектори, працівники ВДСО.

А злочинці тим часом, відчуваючи безкарність, перейшли на вулицю Червоноармійську, де їм на очі потрапив чоловік. Довго не вигадуючи, попросили в нього закурити і, почувши відмову, пустили в хід кулаки. Бідолаха отримав добрячих стусанів та удар пляшкою по голові. Правоохоронці, котрі прибули на місце події, вияснили, що це справа рук усе тих самих двох молодиків.

Злочинці тим часом перейшли дворами й опинилися на розі вулиці Північної та проспекту Грушевського. Нахабні та п’яні, вони вирішили: чому би їм ще не похуліганити?! Двох хлопців, що йшли назустріч, запримітили здалеку. Слово за слово – почалася бійка. Та не розрахували зловмисники, що на допомогу потерпілим прийдуть ще двоє товаришів і група патрульної служби. За лічені хвилини примчали й оперативники карного розшуку. Злочини було розкрито гарячими слідами. Двох молодиків доправили до міськ­відділу. Під час особистого огляду в них вилучили мобільний телефон і гроші.

Грабіжниками виявилися двоє жителів нашого району: 30-річний молодик із Грушки та 32-річний – із Сахкаменя. Перший тільки влітку звільнився з тюрми: відсидів 8 років за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Щодо другого порушено кримінальну справу за шахрайство, яка нині перебуває на розгляді в суді.

Обоє зізнались у скоєному, наразі перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.186, ч.2 (грабіж), ст.187, ч.2 (розбій), ст.296 (хуліганство) ККУ.