Субота, 20 Квітня 2024 р.
9 Грудня 2011

17 ТИСЯЧ В ОБМІН НА ДОВІРЛИВІСТЬ

Здавалося, що на таке шахрайство вже давно ніхто «не ведеться». Та, як показує практика, довірливих людей ще ой як багато…

«Увага, акція! Не втратьте свого шансу виграти 1600 гривень!», – саме з такими словами 30 листопада, близько 15.00, на вул.Чер­воноармійська, біля МЦ «Юність», молода жінка приємної зовнішності запрошувала бажаючих до участі в акції від місцевого магазину. 

– В цей час додому з ринку поверталася 77-річна кам’янчанка, – розповідає помічник начальника міськвідділу міліції із взаємодії з громадськістю та ЗМІ Наталія КАСАПЧУК. – Вона зупинилась і вислухала умови акції, а ті були надзвичайно прості: потрібно було покласти до конверта якомога більше грошей, заклеїти його, а наступного дня, рівно о 12.00, прийти до магазину на фінальний розіграш. Ви­грає той, у кого в конверті виявиться найбільша сума. 

Старенька вже мала йти далі, але саме в цей час підійшов невідомий чоловік і погодився стати учасником, після чого демонстративно дістав декілька тисяч гривень з гаманця та поклав до конверта. Бабусю це «зачепило». Які думки промайнули в її голові, досі не може пояснити, проте вона швиденько пішла додому і повернулась назад із чималою сумою. Тепер вже вона демонструвала незнайомому чоловікові, потенційному конкуренту, як кладе до конверта 17 тисяч гривень.

Жінка, яка проводила акцію, зафіксувала цю суму, поклала гроші в конверт і заклеїла його. Ставлячи підпис на конверті, вона «ненароком» випустила з рук ручку, підняти яку чемно попросила стареньку, після чого з посмішкою повернула пенсіонерці конверт зі словами: «Бажаю бути переможцем», – і розпрощалася.

Наступного дня потерпіла при­йшла до магазину, трохи почекала, а потім з нетерпінням запитала в адміністратора, коли ж почнеться акція. На це отримала відповідь, що сьогодні у них жодних акцій не заплановано. Тремтячими руками бідолашна роз­крила конверт і ледь не знепритомніла: замість грошей у ньому лежали газетні папірці. Як виявилося, спритна шахрайка встигла підмінити конверти.

Нині за даним фактом порушено кримінальну справу, проводяться слідчі дії. Працівники міліції докладають максимум зусиль, щоб розшукати зловмисників і вкотре закликають мешканців міста й району бути обачними та не довіряти незнайомим людям.