П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Січня 2012

«ПРОДАМ АВТОМАГНІТОЛУ, ДЕШЕВО…»

Саме такими словами юний крадій завершував свою роботу та отримував розрахунок.

Нещодавно працівники карного розшуку Кам’янець-Поділь­ського МВ УМВСУ затримали молодика, який жив за рахунок продажу викрадених автомагнітол.

Придбавши автомобіль, на ньому обов’язково слід встановити сигналізацію. Найпоширенішою у плані захисту авто є електронна система проти викрадення, яку встановлюють в іномарках. Власники ж автомобілів вітчизняного виробництва зазвичай користуються механічним замком керма. 

21-річний мешканець району добре орієнтувався у вітчизняних авто, але не поспішав влаштовуватись на шиномонтаж. Натомість застосував знання та навички в злочинній діяльності. За останні два місяці він вчинив крадіжки автомагнітол із семи автомобілів. 

Хлопець разом з батьками проживав у селі, до міста приїжджав лише для того, щоб заробити легких грошей. Діяв увечері. За допомогою спеціально заточеної викрутки відчиняв двер­цята та делікатно знімав автомагнітолу, яку наступного дня продавав випадковим перехожим. Коли ж гроші закінчувались, хлопець знову навідувався до міста. Наразі тривають слідчі дії, міру покарання любителю чужих автомагнітол визначить суд.

Наталія КАСАПЧУК, помічник начальника відділу із ЗГ та ЗМІ.