Середа, 24 Квітня 2024 р.
2 Березня 2012

ОЦІНИЛА ДОПОМОГУ В 3 ТИСЯЧІ

Днями працівники карного розшуку Микола ПРОКОПЧУК та Володимир ГУМЕННИЙ затримали 25-річну «благодійницю», яка викрала в пенсіонерки 3 тис.грн.

…Не поспішаючи, з пакунками продуктів, додому поверталася 86-річна бабуся. Допомогти їй зголосилася незна­йомка. Привітно усміхаючись, вона вела розмову про життя. А провівши бабусю до порога, отримала запрошення попити чаю. 

Наступного дня «помічниця» завітала до старенької з пакетом яблук, мовляв, їжте вітаміни. Дівчина настирливо пропонувала свої послуги: купити продукти, сходити по ліки, допомогти в квартирі, адже бабуся жила сама. 

Того дня дівчина принесла два пакети картоплі, і коли бабуся пішла до кімнати по гроші, та послідувала за нею. «Ой, у Вас двері погано зачиняються, дайте мені якихось інструментів, спробую полагодити!» – сказала дівчина. Старенька пішла в комірчину, тим часом «благодійниця» швиденько напхала кишені грошима. Проімітувавши декілька хвилин ремонт замка, сказала, що потрібен майстер, і попрощалася з пенсіонеркою. 

Чи варто говорити про те, що «помічниця» більше не прийшла? Однак бабусю це не насторожило. Якось увечері старенька попросила сусідку купити необхідне. А та запитала, куди поділася нова «подруга», й поцікавилася, чи нічого не зникло з квартири. Недорахувавши 3 тис.грн., жінка звернулась у міліцію. 

Оперативники встановили та затримали злочинницю, яка за три дні разом із подругою прогуляла викрадені гроші в розважальних закладах. Порушено кримінальну справу за ч.2 ст.185 ККУ. 

Наталія КАСАПЧУК, помічник начальника міськвідділу міліції із ЗГ та ЗМІ.