Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Березня 2012

ЯК СОБАКА ЖАДІБНИХ ЗУПИНИЛА

Міліціонер-кінолог Юрій ДИНИЧ разом зі службовою собакою Беною затримали крадія на місці злочину. 

Ввечері 22 лютого до чергової частини МВ міліції з повідомленням про крадіжку звернулася власниця одного із магазинів міста. Слідчо-оперативна група виїхала на місце події. 

Однак сповна провести огляд міс­ця події було неможливо, оскільки злочинці пошкодили систему електропостачання. Вранці наступного дня оперативники, експерт, слідчий і мі­лі­ціонер-кінолог працювали на місці злочину, не підозрюючи, що зловмисники також працюють поряд. 

Злочинці вранці вирішили забрати те, що не встигли винести вночі. Кінолог із чотирилапою напарницею затримали жадібного крадія. Але двоє його напарників уже встигли винести з магазину підготовлене з вечора. Бена взяла слід і привела оперів до одного з під’їздів житлового будинку, де жив один зі злочинців. Затриманий на місці злочину назвав імена співучаcників і зізнався в скоєному. 

З’ясувалося, що «дружнє тріо» декілька разів у період з 15 до 23 лютого обкрадали цей магазин. Як зазначив старший слідчий слідчого відділу міськвідділу міліції Джордж КАРНАСЕВИЧ, у затриманих вилучено речі, викрадені з магазину. Крім того, знайдено близько 100 г наркотичного засобу. Встановлено, що затримані вчинили ще низку майнових злочинів і злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів. 

Наразі проводиться слідство.

Наталія КАСАПЧУК, помічник начальника міськвідділу міліції із ЗГ та ЗМІ.