Четвер, 18 Квітня 2024 р.
16 Березня 2012

ОБЕРЕЖНО, ШАХРАЙ НА ДРОТІ!

Останнім часом почастішали випадки мобільних шахрайств. З початку року в Кам’янці зареєстровано 2 факти. Зокрема, 13 березня невідомий зловмисник за допомогою мобільного телефону отримав 5000 грн. від 48-річної кам’янчанки.

Схема до болю проста, а потерпілих – дедалі більше. Шахраї, придумавши чергову байку, телефонують обраній жертві та тихим голосом повідомляють, що близька людина потребує допомоги. Мовляв, перебуває в лікарні чи міліції, сталася пожежа чи нещасний випадок, просто терміново потрібні гроші. А щоб цьому зарадити, необхідно перерахувати певну суму на вказаний усно чи через смс номер телефону. Починаючи від символічних 30 грн., суми інколи сягають 5 тис.грн. 

Дивує інше – замість того, аби зателефонувати безпосередньо близь­кій людині чи до відповідної установи, жертви стрімголов перераховують кошти. 

Працівники міліції застерігають мешканців міста та району, аби були обачними та не вірили незнайомим абонентам. А якщо Ви все-таки потрапили в подібну ситуацію, зателефонуйте рідним і переконайтесь, що з ними все гаразд! Та негайно повідомляйте в міліцію.