П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Травня 2012

НЕ ТА ДОРОГА, ЮНАКИ!

Минулого тижня лави неповнолітніх злочинців поповнили троє 16-літніх кам’янчан. Їхні протиправні вчинки дивують та насторожують, а що ж буде далі?! 

Одному конче захотілось випити, тому він, не роздумуючи, вирушив до супермаркету і викрав пляшку коньяку. Та випити її не вдалося – охорона завадила. Другому необхідні були гроші, щоб з боргами розрахуватись. Тож ви­крав у друга карточку зі стипендією, але з боргами не розрахувався, втратив друга та чесне ім’я. А третьому не вистачало ще одного мобільного телефону, кортіло мати такий же, як у товариша. Ввечері непомітно вкрав, тихцем сховав та не скористався, бо правоохоронці завадили. 

– Причини, які штовхають під­літків до вчинення злочину –  різні, – за­значає начальник міськ­відділу ВКМСД майор міліції Юрій ПЛЮТА. – Проте є один спільний для всіх момент: діти нічим не зайняті, їх нічого, крім комп’ютера і тусовок не цікавить, вони живуть у своєму, створеному за їхніми правилами «віртуальному світі». 

А куди ж поділись батьки? Саме вони повинні знати, де знаходиться їхня дитина, чим цікавиться, залучати до корисних справ, гуртків, спортивних сек­цій. На жаль, шалений темп життя дорослих не сумісний з постійним наглядом за дитиною. Лише тоді, коли в двері постукає біда, батьки нарікають на вчорашній день. У вихованні дитини не повинно бути «завтра», «потім», «зачекай», адже життя не чернетка, яку можна переписати.

Наталія КАСАПЧУК, помічник начальника міськвідділу міліції і ЗГ та ЗМІ.