Субота, 20 Квітня 2024 р.
20 Липня 2012

МІЛІЦІЯ ЗАСПОКОЮЄ

Минулого тижня в нашому міс­ті було жорстоко вбито 18-річ­ного юнака. На інтернет-форумах кам’янчани висловлюють стурбованість тим, чи, бува, на­ше місто не перетворюється на подільське Палермо?

За даними міськвідділу мілі­ції, за 6 місяців поточного року на території міста зареєстровано 374 злочини проти 427  2011 р., з них 69 – важкі та особливо важкі. Минулого року за аналогічний період було зареєстровано 87 злочинів цієї категорії. На сьогодні розслідувано 68 злочинів, скоєних у 2011-2012 рр., нерозкритими залишаються 15.

– Тобто, аналіз криміногенної ситуації свідчить про певні позитивні зміни в роботі з розкриття основних видів злочинів, зменшилась кількість зареєстрованих пограбувань, посилилася протидія нелегальному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин. Разом з тим відчутні негативні зміни в соціальній психології, потяг до швидкого збагачення окремих людей, намагання вижити в умовах важкої економічної скрути – все це різко посилило корисливу мотивацію правопорушень. Як наслідок – збільшилася кількість крадіжок особистого майна, – зазначив т.в.о. начальника міськвідділу міліції Олександр КУЛЬКО.

Наталія КАСАПЧУК, помічник начальника міськвідділу міліції із ЗГ та ЗМІ.