П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Липня 2012

А ВБИВЦЯ МОВЧИТЬ І МОЛИТЬСЯ

А ВБИВЦЯ МОВЧИТЬ І МОЛИТЬСЯУчора міському голові Михайлу СІМАШКЕВИЧУ передано звернення громади Кам’янця-Подільського, де вона вимагає розслідувати вбивство 19-річного Павла Теплюка, що сталося 9 липня, найретельнішим, найприскіпливішим чином, зробити так, щоб злочинця було покарано згідно із законом.

Це звернення минулого тижня надрукували «Подолянин» і «Фортеця», під ним уже підписалися понад 700 чоловік, волонтери і далі збирають підписи на вулицях міста, в організаціях і на підприємствах.  

Враховуючи стурбова­ність громади та занепокоєння депутатів, висловлене на минулотижневій сесії міськради, 25 липня було зібрано брифінг. 

На запитання представників ЗМІ відповідали слідчий слідчого управління УМВСУ в Хмельницькій області капітан міліції Юрій ЛАДАНСЬКИЙ, начальник слідчого відділу міськвідділу міліції Борис ЛИТВИНЮК, заступник начальника міськвідділу міліції підполковник міліції Микола КУРИЛЕНКО. 

А ВБИВЦЯ МОВЧИТЬ І МОЛИТЬСЯВони повідомили, що 38-річний обвинувачений у вбивстві молодого кам’янчанина перебуває під вартою, стосовно нього порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Проте існує ймовірність, що доказової бази вистачить і на довічне ув’язнення. Наразі триває досудове слідство, за два місяці справу буде передано до суду. Жоден з адвокатів міста не погодився представляти інтереси злочинця. Згідно із законодавством, адвоката йому було призначено на його прохання.  

Під час 9-годинного обшуку будинку підозрюваного вилучено 4 предмети, схожі на мисливські рушниці, сім предметів, схожих на пістолети. Правоохоронці використовують слово «схожі» до закінчення експертиз предметів. 

Загалом по справі призначено 37 експертиз, серед яких судово-медична, судово-медико-криміналістична,  цитологічні, імунологічні та експертизи по зброї. Обвинувачений 28 днів проходитиме медичну експертизу. 

Виявилось, що в нього є дозволи на мисливську зброю, і, як її власник, він перевірявся. Постріли в молодого ка­м’янчанина здійснено із пневматичної зброї, а помер хлопець від відкритої черепно-мозкової травми, переломів кісток лицевої частини черепа і основи черепа, травматичного субдурального крововиливу, стискання головного мозку.

Слідчі по справі також зазначили, що певні обставини та деталі справи не можуть бути розголошені через таємницю слідства.

У ході допиту підозрюваний свою вину в ін­кри­мінованому йому злочині заперечив, повідомивши, що намагався відбити напад потерпілого при незаконному проникненні в його житло.  

За словами правоохоронців, обвинувачений, який очолює громадську організацію ісламського напрямку, практично нічого не каже. Єдине, що робить, – мовчить і молиться.