П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Серпня 2012

ПРОКУРАТУРА ПЕРЕВІРИЛА ОСВІТУ

Органи прокуратури Хмельницької області перевірили дотримання прав молоді на здобуття вищої освіти, запобігання фактам корупції та хабарництва при вступі до вищих навчальних закладів та отриманні документів про освіту. І хоча під час цьогорічної вступної кампанії скарг від громадян не надходило, без порушень не обійшлося.

Прокурором м.Кам’янець-Поділь­ський виявлено, що приймальна ко­місія в Кам’янець-Подільському коледжі будівництва, архітектури та дизайну вносила до Єдиної державної електронної бази дані про абітурієнтів несвоєчасно. Таким чином незареєстрованими залишились 20 заяв.

Факти пропуску рядків у журналах реєстрації заяв вступників встановлено в діяльності приймальної комісії коледжу ПДАТУ. Також тут за 2011-2012 навчальний рік без погодження зі службою у справах дітей відраховано 15 неповнолітніх студентів. Окремим з них не видано академічних до­відок і не повернуто оригіналів документів про базову та повну загальну середню освіту, чим позбавлено можливості в подальшому реалізувати своє право на навчання для здобуття певного освітньо-кваліфікаційного рівня.

На усунення цих порушень прокурором міста директорам вказаних за­кладів внесено подання, до відповідальності притягнуто 3 посадових осіб.

За результатами перевірок у цій сфері, прокурорами порушено 2 кримінальні справи про злочини з ознаками корупції. Так, прокуратурою м.Кам’янець-Подільський порушена та розслідується кримінальна справа за ч.3 ст.368 КК України щодо завідуючої гуртожитком одного з державних вишів, котра за підписання випуск­никам обхідних листів вимагала та отримала від 11 студентів у загальній сумі 2440 грн. хабара.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.