П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Серпня 2012

БАЙДУЖІСТЬ І ЗЛОЧИНИ

Днями працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу розкрито два злочини. Причини, які штовхнули неповнолітніх на шлях криміналу, – байдужість і непорозуміння із батьками. 

За словами старшого оперуповноваженого ВКМСД Віктора СМОЛИЧА, 17-річний юнак, попросивши в батьків грошей, почув у відповідь: «Йди і зароби!». Вигулюючи собаку біля річки, він знайшов декілька кущів коноплі (самосіви). В голові зародився бізнес-проект: «Зароблю гроші, продаючи травку». Невдаху-«підприємця» правоохоронці затримали на гарячому, під час продажу. Частина «товару» була при ньому, решта вилучена під час обшуку. Проти молодика порушено кримінальну справу за ст.307 ККУ (незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів), санкція якої передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 8 років. 

Без материнської турботи виросли 16-річна Софійка (ім’я змінено з етичних міркувань) та її старший брат Петро. Мати залишила дітей бабусі, а сама поїхала на заробітки. Але жодної копійки від неї вони так і не отримали. 

– Фактично цих дітей «виховували» інтернат і вулиці, – зазначає Віктор Вікторович. – Це і призвело до того, що в них виник комплекс неповно­цінності та бажання компенсувати нестачу грошей будь-якими способами. 

За зберігання наркотичних речовин хлопець отримав рік умовно. Дівчину затримали правоохоронці, коли вона на ринку в черговий раз намагалася поцупити одяг і гроші. На сьогодні проводиться перевірка та вирішується питання про порушення кримінальної справи.