Четвер, 28 Березня 2024 р.
5 Жовтня 2012

ТІ САМІ ГОСТІ, З ТІЄЇ Ж ХАТИ

Минулого тижня жертвою шахраїв ледь не стала керівник одного з кам’янецьких підприємств. Уберегтися від посягань на 8 тис.грн. їй вдалося дивом.

Минулої суботи з нею зв’язався керівник однієї з державних контролюючих структур і повідомив про «важку» ситуацію. Мовляв, розумієте, до нас їде комісія, я сам особисто перебуваю в Києві, і моїм колегам для зустрічі комісії потрібна фінансова допомога – 8 тис.грн. Таких грошей на той момент у гаманці директора не було, проте вона пообіцяла щось вигадати.

Спершу не виникло жодних підозр – держслужбовець перебував на своїй посаді лише півроку, тому впізнати його голос по телефону було важко. Проте жінку не залишало відчуття, що ситуація мало схожа на правду. Насамперед тому, що людина, іменем якої назвався співрозмовник, мала гарну репутацію і у таких справах помічена не була. Чоловік розділив її сумніви.

Їм вдалося з’ясувати, що номер телефону, з якого дзвонили, відрізнявся від справжнього особистого номера держслужбовця. Тому, набравшись сміливості, вони таки передзвонили справжньому керівнику і

делікатно стали уточнювати деталі угоди.

А той – ні сном, ні духом… Більше того – одразу порадив їм звернутися до міліції, що й було зроблено.

Правоохоронці, які прибули на виклик, затримали тільки таксиста, якого шахраї завбачливо відправили за «передачею». Самих злочинців, на жаль, упіймати не вдалося.

– За цим фактом працівники карного розшуку проводять перевірку, – повідомив начальник міськвідділу міліції Юрій ДАХНО. Останнім часом ласі до чужого майна все частіше використовують телефони для скоєння злочинів. Тому вкотре застерігаємо кам’янчан бути обачними під час розмови з незнайомцями. Якщо вам представилися або ж у розмові називають прізвища ваших знайомих, то переконайтеся, що вам насправді телефонували вони.

Цю історію нам розповіла сама директор підприємства, котра попросила оприлюднити цей факт:

– Мені просто важко уявити, скільки моїх колег могли «повестися» на такі шахрайські дії. Скільки тисяч гривень пішли ніби-то на допомогу поважній людині, а насправді – до кишені злодіїв. Шкода і людину, чиїм іменем прикриваються, адже Кам’янець – місто маленьке, а репутацію може бути непоправно підірвано. Про це потрібно написати, аби таке не повторювалось.

На жаль, таке в Кам’янці вже було. Декілька років тому попередник цього держслужбовця вже фігурував у такій же ситуації, про що також писав «ПОДОЛЯНИН».