Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Грудня 2012

ПІДОЗРЮВАНИЙ ХОЧЕ ПЕРЕНЕСТИ СУД В ІНШУ ОБЛАСТЬ

Cудове слідство в кримінальній справі щодо жорстокого вбивства Павла ТЕПЛЮКА триває. Не обійшлося й цього тижня без перенесень судових засідань, виведення обвинуваченого із зали суду через його некеровану поведінку тощо.

11 грудня судове засідання не відбулося через чергову неявку адвоката підсудного Любові Скрижалевської. За півгодини до початку вона повідомила суду, що захворіла. Нагадаємо, саме через відсутність захисника підсудного засідання відкладалося вже двічі (4 та 5 грудня). А, як стало відомо, 5 грудня Любов Петрівна брала участь у розгляді іншої кримінальної справи в Оболонському суді міста Києва.

13 грудня в одній судовій залі нарешті вдалося зібрати усіх учасників процесу, встановити їх особи та офіційно розпочати розгляд справи.

На початку захисник підсудного повідомила про подання заяви до голови Вищого спеціалізованого суду України щодо зміни підсудності, тобто передачі розгляду справи до іншої області. Жодних відомостей про відповідь поки що не¬має. Таке ж клопотання було направлене до голови Апеляційного суду Хмельницької області, котрий відмовив у його задоволенні. Далі за судовим сценарієм мали б представити свідків, проте фактично ніхто з них не з’явився, окрім матері й дружини під¬судного. Останні, згідно з чинним законодавством, мають право відмовитись від дачі показань як близькі родичі підсудного. Цим вони й скористалися.

Після оголошення прокурором обвинувального висновку підсудний повністю заперечив свою причетність до злочину. До того ж він заявив про численні порушення під час слідства та прокурорської перевірки. У підозрюваного, який має вищу юридичну освіту й добре ознайомлений з матеріалами справи, виявилися свої звинувачення, заперечення, численні клопотання й більше того, своя версія щодо скоєння вбивства. Вона полягає в тому, що тіло йому підкинули люди, з якими в нього давній конфлікт. Обвинувачений повідомив, що насправді він надавав першу допомогу юнаку та особисто викликав швидку й міліцію і не чинив опору під час затримання.

Також, за словами підсудного, зброю, з якої стріляли в юнака, йому підкинули, на його одежі не було крові вбитого, а камера відеоспостереження з магазину «Хрещатик» зафіксувала зовсім не його особу тощо.

Підсудний висунув клопотання про направлення справи на дорозслідування, проте воно було відхилене. А через погане самопочуття адвоката підозрюваного продовження розгляду кримінальної справи перенесли на 25 грудня.