П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Лютого 2013

ДЕРЖАВНІ МІЛЬЙОНИ В «КОНВЕРТАХ» ПРОЙДИСВІТІВ

Працівники Кам’янець-Подільської податкової міліції викрили місцеві товариства, які впродовж 2011-2012 рр. заощадили на сплаті податків

6,5 млн.грн. Податківцям-міліціонерам вдалося не лише розрубати гордіїв вузол, а й вийти на столичний «конвертаційний» центр, через який, за найскромнішими підрахунками, було відмито 300 млн.грн. Послугами центру скористалися 600 суб’єктів господарювання – вигодонабувачів з усієї України. 

Як зазначив заступник начальника відділу податкової міліції К-П ОДПІ Андрій БЕРИНДА, горе-підприємці скористалися двома незаконними схемами: мінімалізації податкових зобов’язань і виведення безготівкового фінансового балансу з подальшим отриманням «живих грошей», а також схемою «реконвертації» коштів, здобутих внаслідок реалізації продукції через мережу торговельних закладів населенню. Обидві схеми полягають у документальному оформленні безтоварних операцій, проведених із фіктивними підприємствами, що входять до столичного «конвертаційного» центру.

Під час обшуку в офісах і помешканнях осіб, причетних до «конвертаційного» центру, вилучено оригінали та копії документів фіктивних підприємств, податкову звітність та електронні ключі їх підписів, комп’ютери і електронні носії інформації, пристрої відеоспостереження, мобільні телефони та гроші.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.212, ч.2 ст.205 ККУ, слідчі дії тривають. Учасники злочинного бізнесу можуть загриміти за грати на строк до 5 років, або ж сплатити кругленьку суму штрафу.