П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Квітня 2013

ЗІ СТРАХУ ПРОКОВТНУВ … РЕЧДОК

ЗІ СТРАХУ ПРОКОВТНУВ … РЕЧДОК

19 квітня оперуповноважений СКР Руслан Вольський впіймав 27-річного кам’янчанина, котрий зірвав із шиї продавця золотий ланцюжок.

– Близько 17.00 чоловік, будучи напідпитку, стояв навпроти торговельного лотка і спостерігав, як жінка складає газети та журнали, – розповідає перший заступник начальника міліції Олександр КУЛЬКО. – Мов коршун, налетів на неї, зірвав ланцюжок і кинувся навтьоки. Жінка побігла слідом, але за лічені секунди її обігнав правоохоронець, який і затримав грабіжника.

Слідчо-оперативна група прибула на місце події і задокументувала злочин. Чоловік у скоєному зізнався, але зі страху проковтнув ланцюжок. Медики зробили рентгенівський знімок і констатували, що пограбоване вийде з організму природним шляхом. Тож зловмисника закрили в ІТТ, а за три дні він добровільно повернув правоохоронцям речовий доказ.

ТАК МИРИТИСЯ НЕ ВАРТО

Дещо раніше, 11 квітня, дільничі інспектори міліції Сергій Дудун та Іван Томчишин затримали 38-річного кам’янчанина, який задля примирення з коханою пограбував магазин одягу.

Як розповів заступник начальника міліції Олександр Ткачук, того дня, ополудні, чоловік, крокуючи вулицею Дружби народів, підбирав слова, щоб примиритися з коханою. Проходячи повз магазин одягу, вирішив зайти і зробити дівчині подарунок. Тишком зняв з манекена декілька речей, але це помітила продавець.

Прихопивши речі, він почав тікати, за ним –  продавець, а директор магазину тим часом телефонувала на 102. Помітивши «хвіст», грабіжник кидав по одній речі, сподіваючись, що жінка відчепиться.

Дільничі, прибувши на місце, теж кинулися наздоганяти зловмисника. Назустріч їм з усіма викраденими речами поверталася продавець, яка й описала грабіжника. Дільничі знайшли його в одному з дворів.

За цими двома фактами розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.186 (грабіж) ККУ. За свої необдумані вчинки чоловіки будуть покарані штрафом у сумі близько 850 грн., або виправними роботами терміном до 2-х років, або загримлять за грати терміном до 4-х років. Останнє слово – за суддею. 

Наталія КАСАПЧУК, речник начальника міськвідділу міліції.