Середа, 24 Квітня 2024 р.
3 Січня 2014

ЗА СОТНЮ ДОБИВАВ ПЛЯШКОЮ І ДУШИВ ШНУРКАМИ

Життям через борг у майже сотню гривень поплатився 55-річний подолянин.

Зі слів старшого слідчого відділу СУ УМВСУ в Хмельницькій області Олександра МОСКАЛЬЧУКА, трагедія сталася о 16.00 в останній день 2013-го. Чоловік разом з 20-річним одосельчанином поверталися з роботи – агропідприємства в с.Вербка – додому в с.Чечельник Дунаєвецького району.

Йшли лісом, а в магазині прихопили пляшку оковитої, аби спровадити старий рік. Коли хлопець нагадав колезі про борг, між ними виникла суперечка. На очі молодику потрапила пляшка, якою він ударив чоловіка в потилицю. Той знепритомнів. Не вагаючись, хлопець відтягнув тіло подалі до лісу й пляшкою тричі вдарив пораненого по голові. Для контролю зняв зі своїх чобіт шнурки й ними задушив односельчанина. А потім підібрав пакет із тортом, який покійний ніс родині, й, ніби нічого не трапилося, подався додому святкувати Новий рік.

Вранці наступного дня родичі загиблого кинулися на його пошуки. В яру, за 200 метрів від села, натрапили на бездиханне тіло. А вже за кілька годин співробітники опергрупи райвідділу міліції розкрили злочин і впіймали зухвалого вбивцю.

Підозрюваний у вбивстві зізнався, проти нього відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ (умисне вбивство). Йому світить від 7 до 15 років ув’язнення.