Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Травня 2014

КРИМІНАЛ

РАРИТЕТНІ НОЖІ З АУКЦІОНУ НЕ ПІШЛИ

40-річний кам’янчанин, продаючи раритети війни, потрапив до правоохоронців.

Колекціонеру потрібні були гроші, тож він розмістив відповідне оголошення на одному із інтернет-аукціонів. Знайшовся й покупець. Чоловіки погодили ціну (1300 грн.) і місце зустрічі. Однак потенційного покупця випередили міліціонери й вилучили три багнет-ножі до гвинтівок кінця XIX ст.: тесак до вінчестера та ножі до маузера і манліхера.

За фактом «незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.263 ККУ, санкція якої передбачає або штраф (до 850 грн.), або обмеження волі від двох до п’яти років, або ж позбавлення волі до трьох років.

Наталія КАСАПЧУК, речник міськвідділу міліції.

ПІДЗАРОБИТИ НЕ ВДАЛОСЯ

Ще одного 35-річного кам’янчанина зі зброєю затримали працівники лінійного відділення міліції на станції Кам’янець-Подільський.

Міліціонерам зателефонував мешканець міста і повідомив, що неподалік від залізничного вокзалу невідомий  запропонував йому купити пістолет за 200 грн.

Продавця затримали й вилучили пістолет ІЖ-37 «Сигнал», переобладнаний для стрільби малокаліберними патронами й споряджений магазином з чотирма набоями. Зі слів затриманого, пістолет він знайшов біля сміттєвих баків на одній із вулиць міста.

Наталія ДУМКА, помічник начальника ЛВ на ст.Хмельницький із зв’язків з громадськістю  Управління МВСУ на Південно-Західній залізниці.