Середа, 24 Квітня 2024 р.
20 Червня 2014

КРИМІНАЛ

ВИПЛЕКАВ СОБІ СТАТТЮ

Днями працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків міськвідділу міліції виявили на приватній садибі 53-річного кам’янчанина незаконні посіви маку та конопель.

У горе-власника будинку, який запевняв, що виплекав урожай для власних потреб, працівники міліції вилучили 164 кущі маку та 2 кущі конопель, а також свіжозварений опіум екстракційний.

Наразі за фактом вирощування снодійного маку та конопель відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.310 ККУ, санкція якої передбачає штраф (до 850 грн.), або арешт до 6-ти місяців, або обмеження волі до 3-х років.

Наталія КАСАПЧУК, речник міськвідділу міліції.

ПЕРШІ БРАСЛЕТИ ПОЧЕПИЛИ КРАДІЯМ

Цього тижня електронні браслети для арештантів таки дісталися Кам’янеччини. Їхніми «власниками» стали двоє крадіїв.

Як розповів заступник начальника – начальник кримінальної міліції міськвідділу міліції Олександр КУЛЬКО, ще 14 березня 20-річний кам’янчанин, раніше судимий за крадіжки, почистив кишені трьом вихователькам місцевих дитсадків. Молодик заробив сім сотень гривень, які швидко прогуляв. Однак до рук міліціонерів хлопець таки потрапив і встиг знову постати перед Фемідою.

18 червня рішенням суду молодику було обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт. А за фактами крадіжок порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.185 ККУ. Імовірно, хлопець знову забуде про волю на термін від 3-х до 6-ти років.

На кілька днів раніше під електронний контроль потрапив 36-річний житель с.Оринин.

– У травні чоловік заліз до будинку односельчанина і викрав набір посуду та 10 пляшок горілки, – каже інспектор по роботі з населенням і ГФ райвідділу міліції Ольга ШМОРГАЛ. – Правоохоронці спіймали крадія, провели необхідні слідчі дії. 13 червня на чоловіка одягнули електронну «прикрасу». Подальшу ж його долю вирішить суд.

Галина МИХАЛЬСЬКА.