Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Серпня 2014

ПІД МАСКОЮ КВАРТИРАНТА ХОВАВСЯ УБИВЦЯ

У Кам’янці-Подільському орудував убивця, котрого правоохоронці прозвали Раскольніковим. Молодий мешканець району полював на безпомічних бабусь, аби прийти до їхніх осель, увійти в довіру, безжалісно вбити, а потім пограбувати…

ПІД МАСКОЮ КВАРТИРАНТА ХОВАВСЯ УБИВЦЯПерше вбивство сталося 12 липня. Тоді 75­річну кам’янчанку знайшли задушеною голіруч у власному будинку на пров.Богінського. Після огляду місця події міліціонери зробили висновок: вбивця йшов на злочин з конкретним наміром ­ убити і тільки після цього викрасти цінні речі. Втім уже згодом стало зрозуміло, що злочинець зупинятися не планує. Ввечері 29 липня в приватному будинку на вул.Гагаріна за тією ж схемою було вбито ще одну пенсіонерку. Оперативникам, котрі 30 липня за викликом виїхали до помешкання 68­річної жінки, відразу стало зрозуміло, що обидва холоднокровні злочини ­ справа рук однієї людини.

  ­ – Вбивства сталися з невеликим інтервалом і мали схожий почерк вчинення, ­ повідомляє речник Хмельницького обласного управління міліції Інна ГЛЕГА. ­ До Кам’янець­По­діль­ського міськвідділу міліції особисто виїхав начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр РОЗІЗНАНИЙ, аби безпосередньо керувати процесом розкриття злочинів. Під пі­дозру правоохоронців потрапив 22­річний хлопець, котрий вів специфічний спосіб життя: ніде не навчався, не мав постійної роботи, але, натомість, любив жити на широку ногу.  

Як з’ясувалося вже в ході розслідування, молодик винаймав квартиру в місті й ретельно готувався до того, чим заробляв собі на розваги. Своїх жертв він відшуковував через знайомих або через оголошення про здачу кімнат і добре розумів, що людина, до котрої він планує завітати, повинна бути старенькою та самотньою. Свій візит до бабусь хлопець здійснював під маскою студента, якому потрібне житло, входив у довіру, переступав поріг помешкання і…

  ­ – Обидвох жертв спочатку глушили ударом у потилицю, а потім душили, ­ розповідає нам старший слідчий слідчого управління в Хмельницькій області Олександр МОСКАЛЬЧУК. ­ Першу потерпілу злочинець задушив руками, у іншому випадку скористався електричним подовжувачем. Після цього він грабував їхні будинки і навіть знімав із мертвих тіл золоті прикраси. На вбивцю ми вийшли завдяки телефонним з’єднанням ­ до обидвох жінок він телефонував з одного номера. За місцем його проживання було знайдено предмети, які належали покійним. До того ж на хлопцеві були характерні сліди боротьби ­ остання жертва його подряпала, намагаючись врятувати своє життя.   

Вже 31 липня вбивцю затримали. Зі слів слідчого, хлопець зізнався в тому, що скоїв, усе розповідав спокійно, без хвилювання й будь­яких докорів сумління. Пояснити ж мотиви своїх вчинків молодик так і не зміг. Після холоднокровних злочинів на кам’я­нецького Раскольнікова чекає кара. Йому може загрожувати позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років, або ж довічне ув’язнення.