Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
19 Вересня 2014

КРИМІНАЛ

КРАДІЇ ДО ОСЕНІ ГОТОВІ!

40 жіночих кашемірових пальт, мотокосу, електродриль і велосипед поцупив невідомий крадій із дачного будинку с.Кам’янка. Як розповів інспектор по роботі з населенням і ГФ райвідділу міліції Олег ГОРБАНЮК, злочинець, припильнувавши слушний момент, зламав двері й проник у будинок 34-річного підприємця, який мешкає в місті. Крадій «нагрівся» на 45 тис.грн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) ККУ. Міліція ж встановлює особу злочинця.

МОДНИК ПОГРАБУВАВ ДІДУСЯ

Небайдужість пересічних кам’янчан допомогла затримати грабіжника, який нахабно вирвав у 78-річного дідуся його місячну пенсію.

12 вересня житель с.Колибаївка приїхав до міста скупитися. Ледве пересуваючи ногами, старенький прямував до ринку. 1200 гривень він тримав у кишені сорочки.

– Я почула зойки і побачила, як похапцем тікає атлетичної тілобудови чоловік, одягнутий за останнім писком моди, – повідала «ПОДОЛЯНИНУ» свідок події Тетяна. – За ним, опираючись на паличку, прямував старенький дідусь і жалібно волав. З натовпу вибігли декілька хлопців і наздогнали втікача. На цей лемент зібрався натовп, який вимагав, аби крадій повернув дідусеві гроші. Хтось викликав правоохоронців.

– Відомості внесено до єдиного реєстру, наразі проводиться перевірка, – повідомив начальник міськвідділу міліції Віталій КОЗЯРУК. – До речі, це не перший випадок, коли пильність жителів міста допомагає правоохоронцям оперативно затримати зловмисників. Я вдячний кам’янчанам за розуміння та співпрацю.

ПОГРАБУВАВ І ПІШОВ, А КПК «ПРИКРИЄ»

Крадій, який «працював» у мікрорайоні Жовтневому і «чистив» припарковані автомобілі, таки постане перед судом.

Як розповіла речник міськвідділу міліції Наталія КАСАПЧУК, до міськвідділу зателефонував двірник і повідомив, що в припаркованому бусі копирсається невідомий чоловік. Міліціонери на гарячому впіймали 44-річного кам’янчанина.

Як з’ясувалося, той нещодавно повернувся із в’язниці, де відсидів за схожий злочин. Аби мати копійчину, знову взявся за старе. Як і велить новий «гуманний» КПК, міліціонери крадія опитали, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) і… відпустили, оскільки цей злочин кваліфікується як «легкий».

А вже вранці наступного дня дільничий міліціонер на вулиці зустрівся із вчорашнім затриманим, котрий ніс у руках щойно викрадені речі, які поцупив з автомобіля, залишеного на Нігинському шосе.

Чоловік у скоєному зізнався і розповів, що на його рахунку п’ять обкрадених автомобілів. Слідчі дії тривають, долю злодія вирішить суд, якщо він, звісно, не накиває п’ятами. Бо ж і в цьому випадку «гуманний» кодекс не передбачає попереднього ув’язнення.

Галина МИХАЛЬСЬКА.