Субота, 20 Квітня 2024 р.
10 Жовтня 2014

ЧЕРГОВА ЖЕРТВА ТЕЛЕФОННОГО ШАХРАЙСТВА

2 жовтня 67-річна жителька району перерахувала 20 тис.грн. шахраям, аби врятувати сина від кримінальної відповідальності за вбивство.

Близько 10.30 на мобільний жінки зателефонував незнайомець і представився лікарем з моргу. Чоловік ошелешив її звісткою: «Ваш син вбив людину. Та я можу виписати потрібний висновок експертизи, і він уникне кримінальної відповідальності. Ціна питання – 20 тисяч гривень».

Аби переконати нажахану матір, у слухавці тихим і наляканим голосом пробелькотів син: «Мамо, врятуй мене, благаю!».

Жінка, не роздумуючи, почала вигрібати заощадження, пішла до рідних та знайомих – і таки зібрала необхідну суму. Треба зауважити, що весь цей час вона перебувала на зв’язку із аферистом, який час від часу лякав її можливим тюремним життям сина. Зловмисник неодноразово наголошував, що доля сина в її  руках. Жінка на таксі приїхала до центрального відділення банку та перерахувала кошти на вказаний рахунок. Після цього з полегшенням відправилась додому. А ополудні зателефонував син, який, як з’ясувалося, весь час був на роботі. Ошукана жінка прийшла до міськвідділу міліції.

– Наразі за фактом шахрайських дій відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України, – розповів начальник міського відділу міліції Віталій КОЗЯРУК. – Схем мобільних шахрайств безліч. Але замість того, аби діяти розсудливо, під натиском шахраїв громадяни починають робити саме ті кроки, на які аферисти і розраховують. Ще раз наголошую, що в таких випадках потрібно зателефонувати рідній людині та в міліцію. Два телефонні дзвінки – і в аферистів жодних шансів збагатитись за ваш рахунок.

Наталія КАСАПЧУК, речник міськвідділу міліції.