П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Лютого 2015

РАСКОЛЬНІКОВА ПОСАДИЛИ ДОВІЧНО

Кам’янчанина, котрий у липні 2014 р. задушив і пограбував двох місцевих пенсіонерок, засудили до довічного позбавлення волі.

Вбивства сталися в липні минулого року і мали схожий почерк. Міліціонери провели слідчо-оперативні заходи, опитали свідків і склали фоторобот підозрюваного. У поле зору оперативників потрапив 22-річний кам’янчанин, котрий ніде не навчався, не мав постійного місця роботи, але любив жити на широку ногу. Правоохоронці зібрали достатньо доказів, які свідчили про причетність до вбивств, і оголосили йому про підозру.

З’ясувалося, що хлопець ретельно готувався – полював на самотніх і стареньких бабусь, які здавали житло. Приходив до них під виглядом студента. Молодик намагався розчулити і зробити так, щоб вони запросили його до помешкання. Щойно жертва переступала поріг, повернувшись спиною до зловмисника, як той нападав. Першу потерпілу задушив руками, а другу – електричним кабелем. Розправившись з бабусями, він грабував їхні домівки, не соромився навіть знімати золоті прикраси з мертвих тіл. Прикраси здавав у ломбарди, а отримані гроші витрачав. Зокрема, першою покупкою після першого вбивства став дорогий мобільний телефон.

Пояснити мотиви вчинків хлопець так і не зміг. Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав підозрюваного винним у вчиненні злочинів, передбачених п.п.6,13 ч.2 ст.115 «Умисне вбивство» та ч.4 ст.187 «Розбій» ККУ і засудив до довічного позбавлення волі.

Прес-служба УМВС України в Хмельницькій області.