П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Квітня 2015

КРИМІНАЛ

НЕВДЯЧНИЙ ГІСТЬ

До міськвідділу міліції звернулося подружжя кам’янчан із заявою про крадіжку. Два дні в помешканні були лише діти: дорослий син і дві менші сестрички, оскільки батьки поїхали в село. За цей час з їхньої квартири зникли планшет, сенсорний телефон та ігрова приставка.

– Працівники кримінальної міліції у справах дітей за декілька днів відшукали зловмисника та повернули господарям речі, – розповів начальник служби Юрій ПЛЮТА. – Коли батьків не було вдома, у них гостював 18-річний одногрупник сина, який вирішив надурити друга та заробити грошенят. Відшукав ганджі в мобільному, планшеті, ігровій приставці та під приводом ремонту привласнив. Наступного дня все продав на ринку і «заробив» майже дві сотні гривень. Хоча реальна вартість речей – близько 5 тисяч.

Кримінальне провадження, відкрите за ч.1 ст.190 «Шахрайство» ККУ, направлено до суду.  

І ДОДОМУ НЕ ПОЇХАВ, І НА СТАТТЮ ЗАРОБИВ

До міліції із заявою про крадіжку мобільного телефону та флеш-карти з аудиторії навчального закладу звернувся 18-річний студент.

За словами Юрія ПЛЮТИ, зловмисником виявився одногрупник потерпілого, який зайшов до аудиторії, аби позичити у викладача грошей на дорогу додому. В приміщенні нікого не було, а на одному зі столів юнак побачив ноутбук, мобільний телефон і флеш-карту. За мить прийняв рішення все привласнити, але врешті відмовився від ноутбука. На вулиці злодій зустрів товаришів, вирішив із ними відпочити в кафе. За годину на центральному ринку все продав за 150 гривень і з брудними грошима в кишені пішов розважатись.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 «Крадіжка» ККУ.

Наталія КАСАПЧУК, речник міськвідділу міліції.


КАВАЛЕР ОБІКРАВ БАБУСЮ СВОЄЇ ДІВЧИНИ

Молодик, який виніс із будинку в с.Довжок 6100 доларів, незабаром постане перед судом.

Як розповів інспектор по роботі з населенням і ГФ райвідділу міліції Олег ГОРБАНЮК, на слід злочинця вийшли працівники карного розшуку. Вони з’ясували, що підозрюваний зустрічався із онукою власниці будинку. Скориставшись слушним моментом, горе-кавалер поцупив кругленьку суму, гадаючи, що залишиться невикритим.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження.

Галина МИХАЛЬСЬКА.