Субота, 20 Квітня 2024 р.
21 Серпня 2015

КРИМІНАЛ

ВПІЙМАЛИ ТОРГОВЦЯ КОНТРАФАКТНИМ ПАЛЬНИМ

У ході проведення операцій «Нафтопродукт» та «Акциз» слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби у Хмельницькій області розпочато кримінальне провадження щодо одного з фізичних осіб-підприємців Кам’янеччини, який на власних АЗС реалізував незаконно виготовлений недоброякісний бензин.

Відповідно до висновку експертного дослідження, цей бензин не відповідає державним стандартам за фракційним складом та октановим числом.

На підставі ухвали суду з незаконного обігу вилучено 4,5 т бензину марки «А-95» та «А-92» орієнтованою вартістю понад 100 тис.грн.

Триває досудове слідство, яке встановлює тіньову схему обігу контрафактного пального.

За матеріалами прес-служби Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.


ВЗЯВ ХАБАР – ОТРИМАВ ВИРОК

Набрав сили вирок Кам’янець-Подільського міськрайонного суду щодо колишнього начальника міськвідділу Управління Державної міграційної служби області за одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 ККУ).

У суді доведено, що посадовець погодився допомогти місцевому мешканцю терміново виготовити паспорт громадянина України замість втраченого. Свої «послуги» оцінив у 500 грн., під час отримання яких його було викрито правоохоронцями.

За вироком суду винному призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади в органах ДМС, з іспитовим строком на 1 рік.

Крім того, засудженого звільнено з посади та позбавлено відповідного рангу держслужбовця.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.


СТЕРЕЖІТЬСЯ ВБИВЦІ!

Подробиці вбивства кам’янчанки, що сталося тиждень тому в Центральному парку, журналістам 18 серпня розповів начальник міськвідділу міліції Володимир КАЛАШНІК.

Оголене, прикрите лише розірваним одягом і спідньою білизною тіло жінки із ознаками насильницької смерті знайшли неподалік від каньйону вранці 12 серпня. Судмедекспертиза встановила, що причина смерті – асфіксія, тобто жертву задушили, а потім поволокли до каньйону. Орієнтовно це сталося напередодні, із 20.00 до 23.00.  Експерти досі з’ясовують, чи жінку згвалтували. Відомо, що злочинець зірвав із тіла вбитої срібний ланцюжок із підвіскою та викрав мобільний телефон.

Опитавши свідків, міліціонери вималювали портрет убивці. Вони підозрюють, що злочин скоїв чоловік віком 25-35 років, зростом 175-180 см, худорлявої статури, котрий добре орінтується у парку. Ймовірно, він страждає на психічні розлади. 

Головний міліціонер міста наголосив на тому, що вбивця досі на волі й знову може скоїти злочин. Тому правоохоронці радять жінкам, дівчатам і дітям не гуляти ввечері у малолюдних місцях, а помітивши підозрілу особу, відразу телефонувати: 102.

Галина МИХАЛЬСЬКА.