П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
13 Листопада 2015

ВБИЛИ КІЛЬКОМА УДАРАМИ

Лише п’ять хвилин вистачило вбивцям, аби відібрати життя 21-річного кам’янчанина. Закривавлене тіло юнака в ніч на 9 листопада знайшли на тротуарі пр.Грушевського (неподалік від будівництва біля магазину «Делікатеси»). Зловмисників, які до смерті побили хлопця, поліція шукає вже четверту добу. Відтворити вдалося лише частину подій, що трапилися тієї злощасної ночі.

У вечір трагедії юнак святкував проводи брата в армію, а згодом відпочивав з друзями в «Бастіоні». За допомогою записів вуличних відеокамер поліцейським вдалося відслідкувати, як хлопець повертався додому. Востаннє живим його зафіксувала камера на розі пр.Грушевського і вул.Князів Коріатовичів, за декілька хвилин до трагедії. А от місце скоєння злочину в об’єктив не потрапило. За 20 хвилин до вбивства тут навіть проїжджав патруль поліції.

Близько п’ятої ранку понівечене тіло в калюжі крові знайшли випадкові перехожі, які подзвонили у «швидку». Непритомного молодого чоловіка доправили до реанімації міської лікарні. Втім медикам не вдалося врятувати життя – так і не опритомнівши, юнак помер.  

– Експерти встановили, що молодий хлопець зазнав тілесних ушкоджень, не сумісних із життям, – коментує начальник міськвідділу поліції ГУ Нацполіції в Хмельницькій області Володимир КАЛАШНІК. – Імовірно, ударів завдавав міцний чоловік. Можливо їх було двоє. Ударів було всього три-чотири, завдавали їх виключно в голову. Після першого хлопець впав. Добивали його ногами. Били настільки сильно, що ніс потерпілого зайшов всередину черепа, спричинивши внутрішній крововилив. Хлопцю миттєво завдали смертельних ран.

Встановили правоохоронці й особу юнака, жорстоко вбитого вночі. Ним виявився студент ДНЗ «Подільський центр профтехосвіти» Владислав Грицьков. Одногрупники згадують його як творчу особистість зі спокійним характером, викладачі – як старанного студента. Влад закінчив коледж культури і мистецтв, гарно грав на гітарі й часто брав участь у концертах, що проводилися в навчальних закладах.

В поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.121 ККУ, санкція якої передбачає позбавлення волі до 10 років. Всіх свідків події та осіб, які володіють будь-якою інформацією щодо скоєного злочину, просять не залишатися байдужими й звертатися до міськвідділу поліції або телефонувати 102.