П'ятница, 29 Березня 2024 р.
18 Березня 2016

КРИМІНАЛ

НА ОСВІТЯН ВІДКРИЛИ СПРАВУ

У жовтні 2015 р. розпорядженням Кабміну після перерозподілу обсягу освітньої субвенції зобов’язано міські та районні держадміністрації спрямувати кошти і на оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, в тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання.

Проте, як встановила Кам’янець-Подільська місцева прокуратура, в окремих районах посадовцями торік незаконно витрачено гроші Держбюджету, виділені як субвенції на виконання цього розпорядження.

Зокрема, виявлено, що, через зловживання службовим становищем, посадовими особами Кам’янець-Подільської РДА з Державного бюджету перераховано 27 тис.грн. підприємцеві на постачання школам комп’ютерної техніки та обладнання для кабінетів фізики за завищеними цінами і не в повному комплекті.

Схожі порушення зафіксовані в Дунаєвецькій і Новоушицькій РДА.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій ГРИНЬКІВ, за всіма вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальні провадження за ч.3 ст.191 (розтрата чужого майна, вчинена за попередньою змовою групою осіб) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) ККУ. Їх матеріали для подальшого розслідування скеровано до відповідних відділів поліції.

За матеріалами прес-служби прокуратури Хмельницької області.


А ЯКБИ НЕ ЗЛОВИЛИ?

Голові сільради доведеться сплатити 3,4 тис.грн. штрафу за корупційне правопорушення.

Таке рішення виніс Кам’янець-Подільський міськрайонний суд. Працівники управління захисту економіки в Хмельницькій області склали адмінпротокол щодо голови однієї із сільських рад Кам’янець-Подільського району.

Жінка одноособово, не повідомивши сесію сільської ради, прийняла рішення про призначення собі матеріальної допомоги та премій, чим порушила ЗУ «Про запобігання корупції».

Матеріали про адмінправопорушення було направлено до суду. Посадовцю доведеться сплатити штраф.

Управління захисту економіки в Хмельницькій області.


НЕПОМІТНО ВИНІС ПАМ’ЯТНИК І 10 МІШКІВ ЦЕМЕНТУ

26-річний житель району виніс із підприємства електроінструменти, 10 мішків цементу та мармуровий пам’ятник, завдавши власнику збитків на 5000 грн.

Із заявою про крадіжки цих речей до поліції звернувся власник майстерні, який не підозрював, хто міг таке вчинити.

Правоохоронці з’ясували, що 26-річний житель одного із сіл району працював у майстерні та, користуючись можливістю, час від часу виносив із роботи те, що, на його думку, погано лежало.

Пам’ятник та електроінструменти в нього вилучили і повернули власнику. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Ольга ШМОРГАЛ, речник міського відділу поліції.