Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
8 Квітня 2016

КРИМІНАЛ

УБИВСТВО ЗА ДОСТОЄВСЬКИМ?

Уже п’яту добу поліцейські розшукують убивцю жителя с.Ходорівці. Його тіло пообіді 4 квітня у лісі, неподалік від села, знайшов односельчанин. 

Як повідомив інспектор райвідділу поліції Олег ГОРБАНЮК, на місце злочину одразу ж виїхали керівники обласної та районної поліції, слідчі, опергрупа. Правоохоронці встановили особу потерпілого. Ним виявився 64-річний місцевий житель, який проживав сам і мав гарні стосунки із сусідами. Вбивця завдав йому тілесних ушкоджень у вигляді рубаних ран на потилиці. Проте офіційну причину смерті та час скоєння злочину встановить судмедекспертиза.

Правоохоронці припускають, що злочин скоєно не з метою пограбування, оскільки в будинку убитого залишилися гроші та цінні речі. Наразі вони прочісують село та сусідні населені пункти, аби встановити особу зловмисника. Відомості внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) ККУ.

Односельчани розповіли, що чоловік непогано заробляв від продажу сушені та лікарських трав, тож міг давати гроші в борг. Тому припускають, що злочинець скоїв убивство, аби не повертати позичених грошей.    

НА ВОЛІ ПОГУЛЯВ НЕДОВГО

Поліцейські оперативно розшукали зловмисника, який пограбував квартиру кам’янчанина. З’ясувалося, що за 33-річним уродженцем Тернопільщини тягнеться кримінальний шлейф.

Як повідомляє сектор комунікації ГУ Нацполіції області, в ніч на 31 березня невідомі особи проникли до оселі 26-річного кам’янчанина, звідки винесли пневматичну зброю, тюнер і плазмовий телевізор.

Перевіривши раніше судимих за подібні злочини та місця збуту краденого, правоохоронці за декілька годин встановили особу злочинця. Чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайства, крадіжки та вбивство, а 2 місяці тому вийшов із в’язниці на волю. Приїхав до Кам’янця, де проживав у співмешканки і промишляв крадіжками та шахрайствами. Дізнавшись, що потрапив у поле зору поліції, намагався «залягти на дно», однак у ніч на 1 квітня рецидивіста затримали.

З’ясувалося, що зловмисник прокручував ще й шахрайські схеми. У в’язниці залишився його товариш, який в Інтернеті вишукував людей, котрі продають цінні речі. По телефону домовлявся з ними про купівлю, потім з іншого телефону надсилав продавцеві повідомлення про те, що на його картку перераховані гроші. А далі наш спільник забирав придбаний товар. Коли людина йшла зняти гроші, виявлялося, що на картці порожньо.

Наразі затриманий перебуває в ІТТ. Йому загрожує до 6 років ув’язнення.

ВИНЕСЛИ ПІВХАТИ

Це не єдині квартирні крадіжки, що прокотилися містом і районом. У ніч на 31 березня з квартири 25-річного кам’янчанина невідомі винесли дві норкові шуби, золоті вироби, тисячу євро, TV-тюнер, телевізор і пневматичну гвинтівку.

Також крадії зазіхнули на будинок 41-річної жительки с.Довжок, у який залізли в ніч на 5 квітня. Злочинці прихопили золоті вироби, 4500 доларів, чотири шуби, відеореєстратор до зовнішніх камер спостереження, запчастини до комп’ютера та дві дорожні валізи.