Субота, 20 Квітня 2024 р.
7 Жовтня 2016

КРИМІНАЛ

Труп у каньйоні, низка крадіжок із помешкань жителів міста і району, побиття лікаря та крадіжка телефону в дитини – над розкриттям цих злочинів працювала поліція. Також усього за два дні поліцейські встановили і розшукали вбивцю 54-річного кам’янчанина.

ПОЛІЦІЯ ВБИВЦЮ ЗНАЙШЛА

Нагадаємо, що 28 вересня, о 16.40, поліцейські в підвалі приватного будинку на вул.Збарського знайшли труп чоловіка.

Померлий мав тілесні ушкодження у вигляді перелому щелепи та восьми ножових поранень на шиї. Ще 21 вересня його оголосили в розшук як безвісти зниклого.

Як розповіла інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції Руслана МАРЧУК, правоохоронці з’ясували, що вбивство своїв 51-річний кам’янчанин, який був судимий за тілесні ушкодження. Підозрюваний знімав житло по сусідству і полюбляв за чаркою проводити час із потерпілим. І того злощасного вечора чоловіки вживали алкоголь, доки між ними не виникла сварка. Вхопивши ніж, зловмисник завдав смертельних ударів сусідові, а тіло заховав у підвалі.

Злочинця поліція затримала 30 вересня в Хотині. Він зізнався у вбистві й наразі перебуває під вартою.

За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ, за яке загрожує позбавлення волі до 15 років.


НАПИСАВ ЗАПИСКУ І ПІШОВ ІЗ ЖИТТЯ

По обіді 4 жовтня поліції повідомили, що в каньйоні р.Смотрич, неподалік від водоспаду та джерела, знайдено труп невідомого чоловіка із частковим розкладанням м’яких тканин тіла.

Померлому – близько 50 років. Ознак насильницької смерті поліція не виявила. 

Згодом поліцейські встановили особу загиблого – ним виявився місцевий житель, який покінчив життя самогубством. Про свій намір він написав у записці, яку залишив рідним.


КРАДІЇ НАЖИВАЮТЬСЯ

Низка крадіжок прокотилася і містом, і районом.

• Справжній джек-пот зірвали крадії, котрі завітали до 81-річної мешканки с.Грушка. До оселі вони потрапили без проблем – через незачинені двері, й винесли звідти 116 тис.грн. 

• Дещо меншим був вилов невідомої особи, котра залізла до оселі 26-річного кам’янчани-на. Припильнувавши, доки господаря не було вдома, зломщик виніс 4000 грн., 900 доларів, 900 євро, чоловічий годинник та ювелірні вироби із золота.

• Під прицілом нечистих на руку опинився і 18-річний студент планово-економічного технікуму-інтернату. Як повідомили у міськвідділі поліції, 1 жовтня з гуртожитку цього навчального закладу невідомий викрав ноутбук.

• 2 жовтня грабіжник неабияк налякав 10-річного хлопчика. Посеред білого дня в одному із дворів на вул.Князів Коріатовичів невідомий відібрав у дитини телефон. 


НАПАД НА ЛІКАРЯ

Вранці 5 жовтня від рук злочинців постраждав місцевий лікар, який проживає в с.Мукша-Китайгородська. 

Як розповів очільник районного відділення поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ, на чоловіка напали на його ж подвір’ї. Невідомі збили його з ніг і вдарили по голові дерев’яною палицею. Чи було це помстою, особистою неприязню чи спробою крадіжки, наразі з’ясовують правоохоронці. Відомо лише, що жодної речі із будинку не зникло. 


КОНОПЛЮ ВОЗИВ У БУТЛІ?

Як розповіла Руслана Марчук, удень 4 жовтня на пр.Грушевського поліція зупинила автомобіль ВАЗ-2109, за кермом якого був 39-річний хмельничанин. У легковику правоохоронці виявили 3-літрову банку із речовиною рослинного походження, зовні схожою на траву коноплі, вагою близько 700 г. Речовину направлено на експертизу.