Середа, 24 Квітня 2024 р.
16 Грудня 2016

КРИМІНАЛ

ЗЛОВИЛИ «СІМЕЙНИЙ ПІДРЯД»

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою під час вивчення матеріалів щодо додержання вимог у бюджетній сфері виявлено факт заволодіння бюджетними коштами директором однієї зі шкіл Кам’янець-Подільського району.

Про це повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр ГОНЧАР.

Встановлено, що директор навчального закладу склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи – бланки табелів виходу на роботу працівників, що є підставою для нарахування та виплати заробітної плати. У цих документах вона зазначила, що підпорядкований їй сторож і підсобний робітник, який також є її чоловіком, виходив на роботу кожного робочого дня в період із січня 2015 р. по листопад 2016 р.

Разом із тим вона достовірно знала та усвідомлювала те, що її чоловік фактично зазначені роботи не виконував.

Директор навчального закладу, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою із чоловіком, здійснили заволодіння бюджетними коштами на загальну суму понад 63 тис.грн. 

За вказаним фактом місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і службове підроблення).

Досудове розслідування доручено Кам’янець-Подільському районному відділенню поліції.

ТРЕБА ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, наданих для виробничих потреб при здійсненні розробки кар’єру родовищ вапняку.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар, за розпорядженням Кам’янець-Подільської РДА ще 2003 р. одному з товариств області на підставі договору оренди землі було передано у користування понад 66 га земель запасу, розташованих на території Гуменецької сільради.

Однак, як з’ясувалося, визначений у цьому договорі розмір орендної плати, який становив майже 113 тис.грн. у рік, не відповідав вимогам Податкового кодексу України, тривалий час не змінювався, а нормативно-грошова оцінка не визначена.

За вказаних обставин місцевий бюджет і територіальна громада недоотримували значну суму коштів. Незважаючи на звернення з пропозицією привести договір оренди землі у відповідність до вимог нових ставок орендної плати та врегулювати вказане питання у добровільному порядку, орендар ці пропозиції проігнорував.

Тому місцева прокуратура звернулась із позовом до Господарського суду щодо внесення змін до зазначеного договору в части-ні збільшення орендної плати до 2 мільйонів гривень на рік.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.


ВКРАВ «ГАЗель» ІЗ ХЛІБОМ

20 хвилин знадобилося патрульним, щоб затримати крадія «ГАЗелі» з хлібом.

Вранці 12 грудня поліцейським повідомили, що в с.Колибаївка викрадено автомобіль, який розвозить хліб у магазини району. Розгублений водій «ГАЗелі» розповів, що на декілька хвилин зайшов до магазину, аби віддати хліб, а ключі залишив у салоні. А коли вийшов – автомобіля не було.

Крадія затримали на заправці неподалік від с.Ісаківці, що на межі з Тернопільщиною, коли той зупинився, щоб купити цигарки. Ним виявився 27-річний житель Тернопільщини, який приїжджав у гості до знайомих, а повертатися додому, ймовірно, вирішив на викраденому авто.

Тепер йому доведеться відповідати за ст.289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

ВПАЛА В КРИНИЦЮ

Трагічна подія сталася пізно ввечері 8 грудня. В с.Оринин на власному подвір’ї в криницю впала 72-річна жінка. Тіло загиблої з води піднімали рятувальники 6 ДПРЧ. Поліція з’ясувала, що пенсіонерка впала із власної необережності.

Олег ГОРБАНЮК, інспектор сектора превенції районного відділення поліції.