П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Січня 2017

ДОНЬКА ВБИЛА МАТІР?

Жахливе вбивство сталося в с.Вільховець. Місцеві мешканці розповідають, що, будучи напідпитку, донька сокирою зарубала рідну матір, а потім усе вимила від крові. Як з’ясувалося, обидві мали слабкість до оковитої та часто конфліктували. Наразі підозрювана у вбивстві 47-річна жінка перебуває в ІТТ, утім власної провини не визнає. Поліція з’ясовує, що спонукало жінку із сокирою накинутися на матір.

Про трагедію в поліцію 20 січня, близько 12.20, повідомив фельдшер с.Вільховець.

– На медпункт прийшла донька, яка була в стані алкогольного сп’яніння, та сказала, що мати померла і їй потрібна довідка, – розповів завідувач фельдшерського пункту с.Вільховець Володимир ОЛІЙНИК. – На подвір’ї я побачив кров, а у хаті на підлозі біля ліжка – накрите тіло. Жінка лежала на правому боці, ліворуч на лобі – садна, на пальцях – порізи. Тіло було вже холодне. Це свідчить про те, що смерть настала декілька годин тому. Одразу викликав поліцію та сказав доньці нічого не чіпати. Доки чекали на правоохоронців, жінка снігом засипала кров, а мені сказала, що мати впала, вона її затягнула до хати, але та померла.

У 67-річної вбитої поліція констатувала тілесні ушкодження у вигляді тупої травми лівої скроневої кістки, саден обличчя та обох рук. На правому боці – удари від сокири.

ДОНЬКА ВБИЛА МАТІР?

– Службовий собака взяв слід, який привів до дочки загиблої, котра перебувала недалеко від будинку, – повідомив начальник районного відділення поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ. – Криваві сліди на її взутті та інших речах дають підстави вважати, що саме вона причетна до вбивства. У скоєному жінка не зізнається, плутається в показах. Вирішується питання про проведення психіатричної експертизи. Наразі за фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. З’ясовуються обставини події.

Сусіди розповідають, що між донькою та вбитою часто виникали сварки й бійки. Старенька боялася доньку, але до поліції не зверталася й жодних претензій не мала.

– Ця сім’я вважалася неблагополучною і перебувала на обліку в Службі у справах дітей та Центрі сім’ї, дітей і молоді в районі, – розповіла колишній фахівець із соціальної роботи, а нині заступник начальника відділу освіти Мар’яна ЦВИК. – Наприкінці липня через невиконання батьківських обов’язків у 47-річної жінки вилучили 8-річну доньку. Мати жила власним життям, пиячила, ніде не працювала і не звертала жодної уваги на неповнолітню дитину. Дівчинка ходила голодною та брудною, одягали і годували її небайдужі сусіди. Тож коли ми запитали, чи піде вона із нами, та відповіла, що мама її ображає, і вона не хоче тут більше бути. На сьогодні дитина перебуває у хмельницькому інтернаті.